30 Ağustos 2008 Cumartesi

Kocaelispor-Sivasspor



Kocaelispor Store Şekli

Yıllardır hayaliyle yaşadığımız Kocaelispor lisanslı ürünleri sonunda satışa çıkıyor. 27bin bilmem kaç kişinin oy vererek ismini seçmeye çalıştığı fakat dönüp dolaşıp "Kocaelispor Store" ismini alan tırımız bugün İsmetpaşada olacak ve hayırlısıyla ilk satışını gerçekleştirecek. Tabi "Türkçe isim yokmuydu da gidip store oldu?" diye aklımdan geçmiyor değil. Neyse ayrıntıları kenara bırakalım ve yeni sezonun güzel formalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayalım.






28 Ağustos 2008 Perşembe

Gölcükspor 0-2 Kocaelispor

Kocaelisporumuz, ilimiz 3.lig takımlarından Gölcükspor'un sezon açılışı sebebiyle Gölcükspor ile oynadığı hazırlık maçını 2-0 kazandı. Takımımızın gollerini 35'te Jestroviç, 49'da Musa Kuş kaydetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

20' Kemal sağ taraftan orta sahanın az ilerisinden serbest atışı kullandı. Ceza sahası hemen ön çizgisine doğru yapılan ortaya Jestroviç sert vurdu, top üstten auta gitti.

35' Kemal Gölcükspor defansının arkasına yüksek bir top attı, defansın arkasına sarkan Jestroviç topla buluştu , düzeltti ve çok güzel vurdu GOOOLLL 0-1

37' Hakan Tice sağ taraftan Kocaelispor ceza sahasına girdi ve çok sert vurdu. Kaleci Kılıçarslan iki hamlede sert şutu önledi.

38' Serhat ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Top kaleci Hakan'da kaldı.

49' Musa Kuş sağ taraftan Gölcükspor ceza sahasına girdi rakibini çalımladı ve çok sert vurdu. Top tam köşeye gitti ve GOOOOLLL 0-2

24 Ağustos 2008 Pazar

Gençlerbirliği 1-1 Kocaelispor

Turkcell Süper Lig'de Ankara'da oynanan maçta Gençlerbirliği ile ligin yeni ekibi Kocaelispor kozlarını paylaştı! Başkent ekibinin Burhan ile bulduğu gole, Körfez Jestroviç ile cevap verdi ve taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı!

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Kerem'in ceza alanı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta ön direkte İlhan topa dokundu, ancak meşin yuvarlak kaleci Serdar'ın ellerinde kaldı.

23. dakikada Bilal ceza alanı son çizgisinden topu ortadaki Djite'ye çıkardı. Bu futbolcunun yerden cılız şutunda meşin yuvarlak kaleci Serdar'da kaldı.

29. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan El Saka'nın şutunda top arkadaşı Mustafa'da kaldı. Bu futbolcu da pasını penaltı noktasının biraz gerisindeki Djite'ye aktardı. Djite'nin şutunda kaleci Serdar topu kontrol etmeyi başardı.

34. dakikada Mehmet'in yaklaşık 25 metreden attığı sert şutta kaleci Serdar topu iki hamlede kontrol etti.

40. dakikada Burhan, Kocaelispor ceza alanı içerisinde 3 futbolcudan sıyrıldıktan sonra kaleci Serdar ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Serdar'ın solundan ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

45. dakikada Kemal'in kullandığı serbest atışta kale direğinden seken top kale çizgisine paralel giderken, gerilerden gelen Jestroviç meşin yuvarlağı ağlara göndererek, eşitliği sağladı: 1-1 Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

71. dakikada ani gelişen Kocaelispor atağında Kemal, pasını ceza yayı üzerindeki Musa Kuş'a aktardı. Bu futbolcu topun gelişine cılız bir vuruş yapınca kaleci Periç meşin yuvarlağı kontrol etti.

80. dakikada Burhan'ın kullandığı köşe atışında penaltı noktası üzerinde Emre topu kafayla Djite'ye indirdi. Bu futbolcu dönerek vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak kalecide kaldı.

84. dakikada Ergün'ün sol taraftan ceza alanı içine yaptığı ortada Mustafa topa kafayla iyi vuramayınca, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

89. dakikada Djite'nin sağ taraftan ortaladığı topa altıpas içinde Burhan dokunamayınca, rakip takım defansı tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı.





23 Ağustos 2008 Cumartesi

Ankara'ya Hareket Bugün

Kocaelisporumuz, yarın oynayacağı Gençlerbirliği karşılaşması için bugün Ankara'ya hareket ederek Aktif Metropolitan Otel'de kampa girecek. Takımımız bugün saat 13.00'te tesislerden karayolu ile hareket edecek.Ankara'ya götürülen 20 kişilik kafilede şu isimler yer alıyor.

1. SERDAR TOPRAKTEPE
2. SERDAR KULBİLGE
3. KILIÇARSLAN KOPUZ
4. SERKAN YANIK
5. MUSA BÜYÜK
6. DORDE TUTORİC
7. UFUK ÇAM
8. TOLGA SEYHAN
9. DUSAN ANDJELKOVİC
10. HAMZA MUTLU
11. PATRİCE
12. BERKAY SAMANCI
13. SEMAVİ ÖZGÜR
14. KEMAL ASLAN
15. MUSA KUŞ
16. JULIO CESAR
17. TANER GÜLLERİ
18. NENAD JESTROVİC
19. ADEM ÇALIK
20. SERHAT AKIN

21 Ağustos 2008 Perşembe

Kemal Aslan ve Volkan Bekiroğlu Körfez'de

Kulübümüz, Fenerbahçe'den 24.10.1981 doğumlu orta saha oyuncusu Kemal Aslan ve Bursaspor'da geçtiğimiz yıl forma giyen 10.12.1977 doğumlu sol kanat oyuncusu Volkan Bekiroğlu ile anlaşmaya vardı.Her iki oyuncuda bonservisleri ile birlikte takımımıza transfer oldu.Fenerbahçe'den transfer edilen Kemal Aslan Orta sahanın ortasında görev alıyor. 24 Ekim 1981 tarihinde Gaziantep'de doğan Kemal Aslan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da Profesyonel oldu, ardından yıldızının parladığı Gaziantepspor'a transfer oldu. Burada 2 yıl forma giyen Kemal Fenerbahçe'ye transfer oldu ve burada 2003 yılından beri forma giymekteydi. Kemal Aslan 49 defa genç ve ümit milli formayı giydi.Bursaspor'dan transfer edilen sol kanat oyuncusu Volkan Kürşat Bekiroğlu 30 Aralık 1977 tarihinde Adana'da doğdu. Adanaspor'da ilk olarak profesyonel olan oyuncu daha sonra Gaziantepspor, Trabzonspor, Malatyaspor ve Bursaspor formaları giydi. Bekiroğlu 3 defa da A-2 Milli oldu.

20 Ağustos 2008 Çarşamba

Son prova Pendik'le

Süper Lig'de ilk sınavını pazar günü deplasmanda Gençlerbirliği karşısında verecek olan Kocaelispor bugün 2.Lig takımlarından Pendikspor ile tesislerde son hazırlık maçını oynayacak. Karşılaşmanın başlama saati 18.00 olarak açıklandı.

13'ncü maçımız
4 Temmuz'dan beri 2008-2009 sezon hazırlıklarını sürdüren Kocaelispor 13'ncü ve son hazırlık maçını bugün 2.Lig takımlarından Pendikspor ile oynayacak. Sefa Sirmen Tesisleri'nde oynanacak olan karşılaşma saat 18.00'de başlayacak. Yeşil-Siyahlı ekibimiz şimdiye kadar oynadığı 12 hazırlık maçından sadece 2 kez galibiyetle ayrıldı, 8 kez yenildi, 2 maçından da beraberlikle ayrıldı. Kocaelispor rakip filelere 16 gol atarken kalesinde 22 gol gördü.

Karma takım
Kocaelispor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Kasımpaşa maçında olduğu gibi Pendikspor karşısında karma bir takımla mücadele edeceklerini açıkladı. Pendik sınavında maç eksiği olanlar, takıma yeni katılan isimlere şans vereceğini söyleyen İpekoğlu, "Gençlerbirliği maçına az bir süre kaldı. Bazı futbolcularımın performanslarını son kez gözlemleyeceğim. Benim için skordan önemli olanı futbolcularımın son durumları" dedi.

“Sabredin, bu takım ligde önemli işler yapacak”

Kocaelispor Başkanı Serhan Gürkan, lig öncesinde camiada oluşan karamsar, umutsuz tabloya bir anlam veremediğini söyledi, “Geçen yılki durum da farklı değildi, hazırlık maçları kötüydü. Ligin ilk haftalarında 4 yedik, 6 yedik. Ancak ayakta kaldık ve hedefe ulaştık. Yeni bir takım kurduk. Biraz zaman, sabır gerekli. Ben bu takımın ligde iyi işler yapacağı inancındayım” dedi.

KARAMSARLIĞA ANLAM VEREMİYORUM
Kocaelispor Başkanı Serhan Gürkan önceki akşam Kocaeli TV’de canlı olarak yayınlanan Top Ağlarda programına telefonla katılarak lig ve gündemdeki diğer konularla ilgili değerlendirmeler yaptı. Hazırlık maçlarındaki sonuçlara bakılıp ligle ilgili karamsar bir tablo çizilmesine bir anlam veremediğini söyleyen Başkan Gürkan, “Geçen yılı hatırlayın. Gerek hazırlık maçlarında gerekse ligin ilk haftalarında kötü sonuçlar almıştık. Sakarya’dan 4, Erciyes’ten 6 yedik. Ancak yeni bir takım kurmuştuk ve bu takımın oturması, gerçek gücünü ortaya koyması için zaman lazımdı. Nitekim ilerleyen haftalarda beklediğimiz oyun ve sonuçlar geldi. Sonuçta hedefi yakaladık. Bu yıl da aynı sıkıntıları çekiyoruz. Sıfırdan bir takım kuruyoruz. Bunun zorluklarını taraftarımız takdir etmeli. Camiamızdan biraz sabır istiyoruz. Bu takım tıpkı geçen yılkı gibi ilerleyen haftalarda gücünü gösterecek ve ligde iyi işler yapacaktır” dedi.

Maç Yenikent ASAŞ’ta

G.Birliği ile Kocaelispor arasında pazar günü oynanacak maçın stadı değişti. Suni çimle kaplanan 19 Mayıs Stadı’ndaki çalışmaların henüz bitmediği, bu yüzden karşılaşmanın Ankaraspor’un maçlarını oynadığı Yenikent ASAŞ Stadı’na alındığı açıklandı. Futbol Federasyonu’ndan stad değişikliğiyle ilgili resmi yazı dün kulübe geldi.

Parfüm ve kolonyalar satışa çıktı

Kocaelispor’un lisanslı parfüm ve kolonyalarının satışına başlandı. Ömerağa Mh. Hafız Şerif Sk. No:31/E adresindeki işyerinde satışa çıkan Kocaelispor lisanslı parfüm, kolonya, tıraş kolonyası, ev ve oto kokusu gibi ürünlere yeşil-siyahlı taraftarların ilgi göstermesi bekleniyor. Ayrıca cumartesi günü N CİTY alışveriş merkezinde başlayacak ve 15 gün sürecek alış-veriş panayırında Kocaelispor lisanslı kolonya ve parfümlerinin satılacağı stant da açılacak. Açılacak stantta 2008-2009 sezonu Kombine Kart’larının satışı da gerçekleştirilecek.

18 Ağustos 2008 Pazartesi

Karayel: “Çarşambaya kadar orta alana bir-iki transfer yapacağız”

Kocaelispor’da Muammer Çelik’in istifasının ardından futboldan sorumlu asbaşkanlık görevini üstlenen Murat Karayel, transfer çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Orta sahada yaşadığımız sıkıntıyı gidermek için buraya bir veya iki isim alacağız. Yerli ve yabancı oyuncularla görüşüyoruz. Çarşambaya kadar iş biter” dedi.

YERLİ VE YABANCI İSİMLER
Kocaelispor’un sezon açılış töreninde Yunan ekibi Skoda ile oynadığı maçta birçok eksiğinin gözükmesi camiayı endişelendirirken, yönetimi de transfer için harekete geçirdi. Futboldan Sorumlu Asbaşkan Murat Karayel, orta alanda önemli sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Yerli ve yabancı birçok isimle görüşüyoruz. Orta alana bir veya iki isim mutlaka alacağız” dedi.

ÇARŞAMBAYA KADAR BİTER
Murat Karayel transfer çalışmalarını çarşamba gününe kadar sonuçlandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Yeni futbolcularımız Çarşamba veya en geç Perşembe günü takıma katılır. Alacağımız isimler takımdaki orta saha sorununu giderebilecek düzeyde olacak” dedi. Karayel gündemdeki isimler konusunda bilgi vermekten kaçındı.

17 Ağustos 2008 Pazar

Kocaelispor 2-4 Kasımpaşa (Maç Bitti)

Dakika 85: Kasımpaşa'da Rıza durumu 4-2 yapan golü kaydetti.

Dakika 77: Kasımpaşa Özgür'ün golüyle 3-2 öne geçti

Dakika 68: Kocaelispor Musa'nun golüyle beraberliği sağladı. 2-2. Hamza'nın defansın arkasına attığın uzun topta hareketlenen Musa, önce topu düzelti ardından şık bir vuruşla Kocaelispor'un beraberlik golünü kazandırdı.

Dakika 46: Kasımpaşa ikinci yarıya golle başladı. Gelişen Kasımpaşa atağında Özgüt Bayer'in uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Sertan'ın vuruşu ağlarımıza gitti.

Dakika 40: Kasımpaşa Erhan'ın golüyle 1-1 lik eşitliği sağladı.

Dakika 38: Hamza'nın sağdan yaptığı ortaya ceza sahasında buluşan Jestroviç çok sert vurdu. Kaleci Haluk ayni güzellikte topu kornere çeldi.

Dakika 30: Kocaelispor Jestroviç'in golüyle 1-0 öne geçti. Adem'in cezasası dışından sert şutu Alpaslan'dan döndü. Adem tekrar topla buluşup ceza sahasına girdi. Bu sırada solda boşta olan Jestroviç'le topu buluşturdu. Jestroviç'in vuruşunda top ağlara gitti.

Karşılaşma her iki takımında ortasaha üstünlük kurma mücadelesi şeklinde geçiyor.

İlk 11'ler

KOCAELİSPOR
Kılıç - Özgür - Tolga Seyhan - Serkan Yanık - Hamza - Semavi - Sebastian - Cezar - Musa Kuş - Jestrovic - Adem

KASIMPAŞA
Haluk - Ömer - Fatih Akyel - Verthel - Alpaslan - Yavuz - Merthan - Yekta - Erhan - Andre - Desire

Fransız Sebastian denenmeye geldi

Kocaelispor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu tarafından beğenilen 24 yaşındaki Fransız futbolcu Sebastian Benouard önceki gün Kocaelispor sezon açılışına katıldı.
Geçtiğimiz sezon Metz takımında forma giyen ve 18 maçta ilk 11'de yer alan orta saha oyuncusu Sebastian Benouard hafta içersinde takımla birlikte çalışmalara katılacak. Beğenilirse sözleşme imzalanacak.

6'ncı yabancı kim olacak?Kocaelispor yönetimi bilindiği gibi yabancı futbolcu transferini büyük bir gizlilik içinde yürütüyor. Yeşil-Siyahlı yönetime yakın kaynaklardan alınan bilgilerde 6'ncı yabancı ismin Almanya 1.Lig takımı FC Energıa Cottbus'tan olacağı yönünde. Bu konuda görüş aldığımız Başkan Serhan Gürkan, "Ne kulüp, ne de futbolcu ismi vermeyiz. Görüşmeler devam ediyor. Olduğu zaman açıklarız" dedi.

İlk Rakibimiz Gençlerbirliği

Geçen sene ligde zor günler yaşasalar bile kadro kalitesi olarak ele alacak olursak (yeni transferleri de düşünürsek) ligin güçlü ekiplerinden… (ki bunu geçen sene Türkiye kupasında final oynayarak gösterdiler.) Ligden düştüğümüz sene yine ilk maçımızı Gençlerbirliği ile yapmış kendi sahamızda 3-1 mağlup olmuştuk. Bu kez rakibimiz için tam bir kapalı kutuyuz ve ümit ediyoruz ki o senenin rövanşını alıp kendi sahalarında mağlup edeceğiz. Hazırlık maçlarında yeni transferleri Djite ve Mustafa attıkları gollerle ve oynadıkları futbolla göze batan iki isim oldu. Gençlerbirliği’nin bu seneki transferlerine , kadrosuna ve hazırlık maçlarına göz atalım…

Transferde yine klasik genç ve yetenekli oyuncuları kadrosuna katan bir Gençlerbirliği gözlemledik..


Uğur Kapısız Beykoz 1908 Defans
Emre Balak Samsunspor Defans
Nikola Petkovic FK Vojvodina Defans
İlhan Eker Hacettepe Defans
Umut Gündoğan RSC Anderlecht Orta Saha
Yasir Elmacı Sivasspor Orta Saha
Koray Avcı Manisaspor Orta Saha
Enes Kahraman Trabzonspor Orta Saha
Bilal Çubukçu Hertha BSC Orta Saha
Mustafa Pektemek Sakaryaspor Forvet
Bruce Djite Adelaide United FC Forvet
Xheyahir Sukaj Vllaznia Forvet


Hazırlık dönemindeki maçları :

Gençler Bursa'yı Pektemek ile geçti!
Turkcell Süper Lig hazırlıklarını sürdüren 2 takımı karşı karşıya getiren hazırlık maçında Gençlerbirliği, Davraz Kupası'nın ilk karşılaşmasında Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. Başkent temsilcisinin golü 80. dakikada Sakaryaspor'dan bu sezon transfer edilen Mustafa Pektemek'ten geldi.

Yağmur altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken, Gençlerbirliği 80. dakikada yeni transfer Mustafa Pektemek'in kafa golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.


Gençler, Horoz'u farklı geçti!
Gençlerbirliği'nin yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü, Isparta Davraz kampı sona ererken, son maçında Denizlispor'u 4 farklı skorla devirdi..

Kırmızı-siyahlılar, Davraz'daki birinci etap kamp dönemini tamamlarken, Davraz Cup'ta Denizlispor ile yaptığı maçı da 4-0 kazandı. Gençlerbirliği'nin gollerini Djite (2), Bilal ve Mustafa Pektemek attı.

Gençlerbirliği Konyaspor'u 2-0 yendi!
Gençlerbirliği, yeni sezon hazırlıkları kapsamında katıldığı "Patalya Cup Futbol Turnuvası"nda, Konyaspor'u 2-0 yenerek, (B) Grubu'nu ilk sırada bitirdi.

GENÇLERBİRLİĞİ: 2 - KONYASPOR: 0
Saha: Patalya
Hakemler: İlker Coşkun, M.Eren Özden, Serhat Özgermen

Gençlerbirliği: Periç, Emre (Dk. 67 Hakan), Traore (Dk. 81 Addo), El Saka, İlhan, Ergün (Dk. 70 Bilal), Burhan (Dk. 81 Umut), Mehmet Nas ((Dk. 64 Yasir), Kerem, Djite, Mustafa (Dk. 73 Ümit)

Konyaspor: Oğuzhan, Mehmet (Dk. 46 Ömer), Milos (Dk. 70 Serhat), İsmail, Celalettin (Dk. 46 Da Silva), Cihan, Fatih (Dk. 70 Uğur), Mustafa (Dk. 46 Fahri), Zafer, Erhan (Dk. 46 Veysel), Tehoue

Goller: Dk. 53 ve Dk. 60 Djite (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: İlhan, Yasir (Gençlerbirliği), Fahri (Konyaspor)

Başkent temsilcisi turnuvada, diğer grubun birincisiyle 30 Temmuz Çarşamba günü karşı karşıya gelecek.Kırmızı-siyahlılar, grubunda daha önce oynadıkları maçlarda Altay'ı 2-1 yenerken, Boluspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Patalya Cup'ın kralı Gençlerbirliği!
Patalya Cup Futbol Turnuvası finalinde Hacettepe'yi 4-0 yenen Gençlerbirliği kupanın sahibi oldu. Maçta Gençlerbirliği'nin gollerini Mustafa ve Djite kaydetti..

Saha: Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri

Hakemler: İlker Coşkun, Aydın Karsavuran, Soner Maraş

Gençlerbirliği: Recep, Traore, El Saka (Dk. 46 Addo), İlhan, Emre, Mehmet Nas (Dk. 68 Mamadou), Burhan (Dk. 46 Yasir), Kerem (Dk. 46 Bilal), Ergün (Dk. 46 Hakan), Mustafa (Dk.46 Ümit), Djite

Hacettepe: Ercüment, Abdoulaye, Baykal, Cevher, Mehmet (Dk. 70 Sinan), Boadu, Alper, Hasan (Dk. 46 Ufuk Arslan), Engin (Dk. 65 Ali), Yakubu (Dk. 33 Muğdat), Ayhan (Dk.46 Savaş)

Goller: Dk. 9 ve 29 Mustafa, Dk. 32 (penaltı) ve 42 Djite (Gençlerbirliği)

Başkent'te gol yok!
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Orduspor ile oynadığı hazırlık maçında golsüz berabere kaldı.
Beştepe İlhan Cavcav Tesislerinde yapılan karşılaşmada, topa daha çok sahip olan ve üstünlük sağlayan ekip Gençlerbirliği olmasına rağmen, kırmızı-siyahlı takım istediği golü bir türlü bulamadı.Başkent ekibi sahaya, Periç, Emre, El Saka, Traore, İlhan, Ergün, Mehmet Naz, Kerem, Burhan, Djite ve Mustafa ilk 11'iyle çıktı.


Gençler ikinci yarıda açıldı!
Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde 3. Lig ekiplerinden Keçiörengücü ile karşılaşan Gençlerbirliği, ilk yarısını geride kapattığı maçı 2-1 kazandı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki maçın ilk yarısını Erdem'in golüyle Keçigörengücü, 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda toparlanan Gençlerbirliği, Ümit ve Mustafa ile kazandığı gollerle mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı başardı.

ANKARAGÜCÜ 5-6 GENÇLERBİRLİĞİ (Penaltılarla)

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın ilk yarısı Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

6. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Jaba'nın vuruşunda, top az farkla auta gitti.

17. dakikada Metin Akan'ın pasıyla topla buluşan Iglesias'ın vuruşunda savunma son anda topu kornere gönderdi.

19. dakikada Jaba'nın kafayla indirdiği topa ceza sahası içinde Iglesias'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, top kaleci Periç'de kaldı.

30. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Mustafa'nın ortaya çevirdiği topa bekletmeden vuran Djite, topu ağlara gönderdi. 1-0

45. dakikada Mehmet Nas'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Mustafa'nın altıpas içinde yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti.

47. dakikada Murat Erdoğan'ın soldan yaptığı ortaya, Jaba'nın penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

59. dakikada Koray'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda, kaleci Serkan gole izin vermedi.

80. dakikada Marcel'in yaklaşık 30 metreden yaptığı sert vuruşta, kaleci Periç gole izin vermedi.

85. dakikada Murat Erdoğan'ın sol kanattan yaptığı ortaya ön direkte kafayı vuran Dos Santos, topu ağlara gönderdi. 1-1

16 Ağustos 2008 Cumartesi

Bülent Bölükbaşı Çalışmalara Başladı

Kocaelispor'un tecrübeli oyuncusu Bülent Bölükbaşı sakatlığını atlattı ve bugün takımdan ayrı olarak düz koşu ile çalışmalara başladı. Bölükbaşı'nın 7-10 gün içerisinde takımla beraber tam kapasite ile antrenmanlara katılacağı belirtildi.

Yeni transferler Tolga Seyhan ve Serhat Akın ile beraber antrenman eksiğini gidermek için özel çalışma yapan Bülent Bölükbaşı, takıma kısa sürede katılmak için Tolga ve Serhat ile beraber günde çift antrenman yaparak kısa sürede takıma katılmaya çalışacak.

Bülent Bölükbaşı'nın sakatlığının tamamen geçtiği, sakatlık süresince takımla beraber antrenman yapamadığı için bu arayı kapatmak için özel olarak günde çift antrenman yapacağı açıklandı.

Kocaelispor-Kasımpaşaspor Hazırlık Maçı

Takımımız yarın (17.08.2008 Pazar) Saat 18:00'de Bank Asya 1.Lig takımlarından Kasımpaşaspor ile hazırlık karşılaşması oynayacak. Karşılaşma Kocaelispor Tesislerinde yapılacak.

15 Ağustos 2008 Cuma

Kocaelispor 1-2 Skoda Xanthi

HAKEMLER: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Mustafa İspiroğlu

KOCAELİSPOR: Serdar Kulbilge(46.Dk Kılıçarslan) , Serkan (46.Dk Musa Kuş), Tutoriç, Ufuk (83.Dk Özgür Bayer), Andjelkoviç, Patrice (62.Dk Ergun), Musa Büyük (86.Dk Berkay), Hamza (46.Dk Semavi), Serdar Topraktepe (46.Dk Julio Cesar), Taner (64.Umut), Jestroviç (46.Dk Adem)

SKODA XANTHİ: Liberopoulos, Quintana (83.Dk Martins), Taider (77.Dk Mauoro Pay), Grzelak (46.Dk Labriakos), Dos Santos (46.Dk Fliskas), Junior, Tziortziopoulos, Vallas, Papadimitriou, Victor Agali (71.Dk Pereira), Pappas

GOLLER: 33.Dk Ufuk Çam (Kocaelispor 1-0 Skoda Xanthi)35.Dk Taider (Kocaelispor 1-1 Skoda Xanthi)40.Dk Grzelak (Kocaelispor 1-2 Skoda Xanthi)

SARI KARTLAR: 28.Dk Jestorviç (Kocaelispor)28.Dk Vallas (Skoda Xanthi)

MAÇTAN DAKİKALAR
6.Dakika: Jestroviç ceza sahası yayı önünde Taner'e topu çıkardı, Taner sert vurdu top auta gitti.

19.Dakika: Agali iyi bir kafa vuruşu yaptı, top az farkla dışarı çıktı.

30.Dakika: Patrice soldan ortaladı, Taner ıskaladı arka direkte Musa topla buluştu Musa'nın vuruşu az farkla dışarı çıktı.

33.Dakika: Dusan sağ taraftan serbest atışı kullandı. Arka tarafa doğru yapılan ortayı Xanthi savunması çıkardı, Tutoriç araya girerek defansın arasına pasını saldı, topla buluşan Ufuk ceza sahasında topla buluşur buluşmaz güzel bir vuruş yaptı ve GooooooLLL 1-0

35.Dakika: İleri uçta boşluk yakalayan Taider takımına eşitliği getiren golü attı 1-1.

40.Dakika: Yine takımımızın ileride yakalandığı bir dakikada kontra atağa çıkan Skoda Xanthi takımı Grzelak ile 2-1 öne geçti.

İKİNCİ YARI
46.Dakika: Cesar sağ taraftan köşe atışını kullandı. Cesar'ın güzel ortasına Ufuk kafayı çok iyi vurdu top az farkla üstten dışarı çıktı.

61.Dakika: Taner çalımlarla ceza sahasına girdi ve Semavi'ye pasını aktardı. Semavi müsait pozisyonda kötü vurdu top dışarı çıktı

86.Dakika: Musa Kuş sağ taraftan ortaladı, Semavi gelişine yarım vole vurdu. Top az farkla dışarı çıktı.

89.Dakika: Musa Kuş ceza sahası dışından vurdu, top kalecide kaldı.

90.Dakika: Dusan sol taraftan ortaladı, Semavi ceza sahası içne girdi ve zamanlamayı iyi gerçekleştiremeyince topun önünde kaldı ve etkisiz bir vuruş yaptı. Kaleci topu çizgide tuttu. Karşılaşma 2-1 Skoda Xanthi takımının galibiyeti ile sonuçlandı.




Serhat Akın İmzaladı

Kulübümüzün , Belçika'nın Anderletch ekibinden transfer ettiği Serhat Akın bugün Kocaelispor Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde kendisini yeşil siyahlı renklere bağlayan imzayı attı.

İmza törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaelispor Kulüp Başkanı Serhan Gürkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

27 yaşındaki başarılı oyuncu Serhat Akın, Kocaelispor'a gelme süresinin çok kolay olduğunu belirtti. Serhat , "Kocaelispor'a gelmekten dolayı çok mutluyum, beklentileri biliyorum. Bende kendimi ispatlamış bir oyuncuyum, arkadaşlarım ile birlikte takıma katkı sağlayacağım. Transfer gerçekleşirken futbolcular için önemli konu futbolcuların rahat olmasıdır. Bu konuda da başkanımız Serhan Gürkan benimle yaptığı görüşmelerde bana bunu hissettirdi. Kocaelispor'a geldiğim için mutluyum" dedi.

Başkan Serhan Gürkan,"Transfer çalışmalarını titizlikle sürdürerek, Kocaelispor'a faydalı olacak oyuncuları Kocaelispor menfaatleri doğrultusunda bir bir transfer ediyoruz. Serhat Akın arkadaşımızı da takımımıza kazandırdığımız için çok mutluyuz. Serhat kendisini kanıtlamış bir oyuncu. Bu transferin gerçekleşmesinde bize desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'ya çok teşekkür ediyoruz. Bizi hiç yalnız bırakmıyor, sürekli görüşüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Serhat kendisini ispatlamış bir oyuncu, Kocaelispor'a transferinin gerçekleşmesini sağlayan yönetim kuruluna ve başkan Serhan Gürkan'a teşekkür ediyoruz. Kocaelispor'a büyük katkılar sağlayacak bir oyuncu olan Serhat'a hoşgeldin diyorum" dedi.

Serdar Kulbilge Milli Takımda

A Milli Takım’ın Şili maçı kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Serdar Kulbilge (Kocaelispor), Tolga Zengin (Trabzonspor)

Savunma Oyuncuları: Gökhan Gönül, Uğur Boral (Fenerbahçe) Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan (Beşiktaş), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), İbrahim Kaş (Getafe)

Orta Saha Oyuncuları: Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan (Galatasaray), Selçuk İnan (Trabzonspor), Serdar Özkan (Beşiktaş), Mehmet Topuz (Kayserispor), Nuri Şahin (Dortmund), Caner Erkin (CSKA Moskova), Tuncay Şanlı (Middlesborough), Mehmet Aurelio (Real Betis)

Hücum Oyuncuları Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Halil Altıntop (Schalke 04), Mevlüt Erdinç (Sochaux)

Kadroda indirim yapıldı

Kocaelispor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu’nun yönetim kuruluna verdiği rapor sonrası kadroda indirim yapıldı. Muhammet Özdin, Özgür Çetiner ve Mehmet Öztonga ile yollar ayrıldı.

Kocaelispor’un gelecek vaad eden genç futbolcularından olan Mehmet Öztonga’nın PAF takımında veya profesyonel liglerden bir kulübe kiralık verilerek tecrübe kazanması sağlanacak. Muhammet Özdin ve Özgür Çetiner ise kendilerine kulüp bulana kadar PAF takımı ile idmanlara çıkacak.

Açılış için haydi İsmetpaşa’ya

5 yıl aradan sonra Süper Lig’e dönen Kocaelispor, yeni sezonun resmi açılışını bu akşam yapacak, taraftarının huzuruna çıkacak. İsmetpaşa Stadı’ndaki tören saat 17.00’de başlayacak, önce yerel sanatçılar Eren ile Eylül ardından saat 18.15’te ünlü pop sanatçısı Gülşen sahne alacak. Saat 20.30’da ise Yeşil-Siyahlı takım Yunanistan ekibi Skoda Xanthi ile hazırlık maçı yapacak. Ücretsiz olan açılış törenine taraftar ve halkın ilgisi bekleniyor.

TARAFTARININ HUZURUNA ÇIKIYOR
Kocaelispor’da önemli, anlamlı bir gün. 5 yıllık hasrete son verip Süper Lig’e çıkan Yeşil-Siyahlı takım yeni sezonun resmi sezon açılışını bu akşam gerçekleştirip, taraftarının huzuruna çıkacak. Tören saat 17.00’de yöneticilerin Vilayet önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayacak.

GÜLŞEN SAAT 18.15’DE SAHNE ALACAK
İsmetpaşa Stadı’ndaki törenler saat 17.00’de başlayacak. Önce Fox TV’de yayınlanan Roman Star yarışmasında yarışan İzmitli sanatçı Eren ardından TRT’deki Alaturka yarışmasında birinci olan Eylül konser verecek. Saat 18.15’te ise ünlü pop sanatçısı Gülşen sahne alacak. Gülşen’in programı bir saat sürecek. Yönetim ve futbol takımının tanıtımının ardından maça geçilecek.

HAZIRLIK MAÇI 20.30’DA BAŞLAYACAK
Kocaelispor açılış töreninde Yunanistan 1.Lig takımlarından Skoda Xanthi ile hazırlık maçı yapacak. Maçın başlama saati 20.30 olarak açıklandı. İki ekibin de ideal kadrolarla mücadele edeceği öğrenildi. Yeşil-Siyahlı ekibimiz Yunan ekibi karşısında zorlu lig maratonu öncesinde son ciddi provayı yapacak.

HALKIN, TARAFTARIN İLGİSİ BEKLENİYOR
Hazırlık maçının devre arasında hava fişek gösterisi yapılacak. Ücretsiz olan sezon açılış törenine halkın ve taraftarların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Kocaelispor Başkanı Serhan Gürkan, Süper Lig’de ses getirebilecek bir takım oluşturmak için çaba gösterdiklerini söyledi, Kocaeli halkını ve taraftarları açılışa davet etti.

AÇILIŞ PROGRAMI
17:00 Yönetim Kurulu üyelerinin valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması ve saygı duruşu.
17:00 Roman Star’da yarışan Eren’in konseri
17:30 Alaturka yarışması birincisi Eylül’ün konseri
18:15 Pop sanatçısı Gülşen’in konseri
19:15 Yönetim ve takımın tanıtılması
20:30 Kocaelispor-Skoda Xanthi maçı
21:15 Devre arası havai fişek gösterisi
21:30 Kocaelispor-Skoda Xanthi maçı (2. yarı)
22:15 Sezon açılış töreninin kapanışı

14 Ağustos 2008 Perşembe

Serhat Akın Kocaelispor'da

Kulübümüz bugün itibari ile Serhat Akın ile 1 yıllık anlaşma imzalamıştır. Başkanımız Serhan Gürkan ve yöneticimiz Murat Karayel'in Serhat Akın'ın menajeri ve avukatı ile İzmit'te yaptığı görüşmeler neticesinde 1 yıllık anlaşmaya varmıştır.

Kulüp Başkanımız Serhan Gürkan anlaşma sonrası Kocaelispor resmi internet sitesine şu açıklamalarda bulundu; "Kocaelispor Yönetim Kurulu olarak güçlü bir kadro kurmak ve taraftarlarımızın gurur duyabileceği bir kadro oluşturmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bugün Türk futbolunda önemli bir isim olan Serhat Akın'ı da kadromuza dahil ettik. Eksik gördüğümüz bölgelere transferlerimiz devam edecek. Transferler henüz bitmeden, sırf adı üstünde hazırlık maçlarında alınan skorlara bakıp, daha lig başlamadan camianın üstüne kara bulutlar seren, bizi acımasızca eleştiren, ön yargılı ve art niyetli bazı basın mensupları kadar futbolu bildiğimize inanıyorum. Şu ana kadar aldığımız ve bundan sonra yapacağımız tüm transferler; bu takıma direk katkı sağlayacak isimlerdir. Kocaelispor Kulübü'nün menfaatleri ön planda tutularak yapılmış transferlerdir."

Papa ailesine danışacak

Kocaelispor’un transferi için uğraş verdiği Senagalli oyuncu Papa Malick’le ilgili Başkan Serhan Gürkan’dan açıklama geldi. Gürkan, Papa’nın İzmit’e gelip tesisleri gezdiğini belirterek, “Karşılıklı olarak isteklerimizi konuştuk. Papa bu transfer için ailesiyle bir kez daha konuyu konuşmak istedi. Bizden izin isteyip, ülkesine döndü. Kendisinden haber bekliyoruz” dedi.

13 Ağustos 2008 Çarşamba

Yeni Formalarımız Tanıtıldı !

Kocaelisporumuzun 2008-2009 futbol sezonunda giyeceği formaların lansmanı Pasha Palace Hotel'de düzenlendi.Kocaelisporumuz 2008-2009 sezonunda, Umbro firması tarafından hazırlanan 4 farklı forma ile sahaya çıkacak. Kocaelispor'un 5 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkmasından dolayı bu yıl formalarımızda altın sarısı rengi kullanılacak. Önümüzdeki sezonlarda altın sarısı renkler formalarda yer almayacak.Parçalı Yeşil Siyah Forma, Yatay çizgili Yeşil Siyah forma, Beyaz ağırlıklı çapraz çizgili forma ve Beyaz Siyah ve Yeşil Ağırlıklı Çubuklu formaların tanıtımı yapıldı.Formaları futbolcularımızdan Kaptan Serdar Topraktepe, Kılıçarslan Kopuz, Nenad Jestroviç, Dorde Tutoriç ve Umut Kekilli ile bayan mankenler forma tanıtımını yaptı.Formalar davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Tanıtım Video: http://www.haber262.com/index.php?option=com_xevidmegafx&func=detail&id=692





2 yerli, 2 yabancı isim daha alınacak

Kocaelispor Başkanı Serhan Gürkan, Tolga Seyhan'ın imza töreni sonrası yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Gürkan, " Camiamız bizlere inansın, güvensin. Endişe etmesinler ve azıcık sabırlı olunsun" dedi. Gürkan açıklamasını şöyle sürdürdü;
Papa ailesine danışacak"Tolga Seyhan'ı renklerimize bağladık. Hem çalışma arkadaşlarım hemde şahsım en iyisi için çalışıyoruz. Senegalli Papa Malick Ba ile birlikteydik. Tesisleri ve ilimizi gezdirdik. Kendisiyle para konusunda ilgili bir sorunumuz yok. Ailesinin görüşünü aldıktan sonra cevabını verecek. Basında yer alan diğer isimlerle ilgilenmiyoruz."

Ekstra isimler olacak
"5 yabancı futbolcu hakkımızı kullanmış durumdayız.Kalan hakkımızı ekstra isimlerle kullanmak istiyoruz. Bu isimler şu anda takımlarıyla kamp çalışmalarını yapmış isimler. Yani hazırlar. Aramıza katıldıklarında aşılacak tek konu uyum sorunları olacak. Önümüzdeki günler içersinde 2 Türk futbolcusuyla daha anlaşacağız."

Kimse panik yapmasın
"Bu iki isim orta saha futbolcusu. Teknik Direktörümüz yarın (dün) bir maçı izlemek için yurt dışına çıkacak. Belki bir kez daha izlenecek. Bu arada Kocaelispor'un durumu çok kötü gibiymiş gibi camiaya lanse edilmeye çalışılıyor. Geçen senenin örnekleri ortada. Kimse panik içinde olmasın. Bundan sonra aramıza katılacak isimler üst düzey futbolcular olacaktır."

Ön libero ve forvet
"Özellikle yabancılara Kocaelispor'u anlatmak, şehri ifade etmek çok zor. Süper Lig'e yeni çıkmış bir takımız. Doğal olarak korkuları var. Yarın (Perşembe günü) 2 yeni transferimiz ile ilgili gerekli açıklamalar tarafınıza yapılacak. Yancılardan birisi ön libero, diğeri forvet olacak. Transferlerle ilgili basında çıkan çoğu isim yanlış. Mpenza ile görüşülmedi.""Zaten ekstra oyuncu alamazsak, transfer yapmayız. Muammer Çelik'in istifa mektubu bize ulaştı. Yönetim daha toplanmadan bu konuda bir şeyler söylemem yanlış olur. Sonuç olarak her adımımızı çok dikkatli atıyoruz. Özellikle de yabancı futbolcu tercihlerimizde ince eleyip sık dokuyoruz. Sokağa atacak bir kuruşumuz yok.Camiamız bizlere inansın, güvensin"

Musa Kuş: “Çok mutluyum”

Kocaelispor’un önceki gün iki yıllık sözleşme yaptığı son transferi Musa Kuş, imza töreni sonrasında yaptığı konuşmada, büyük bir camiaya geldiğini, beklentileri çok iyi bildiğini söyledi, “En çok formasını giymek istediğim kulübe geldim, çok mutluyum. Bana güvenip transferimi isteyen Engin İpekoğlu hocamı mahcup etmeyeceğim, çok çalışıp uzun yıllar bu formaya başarıyla hizmet edeceğim” dedi.

SAKAT DEĞİL
Musa Kuş’un imza töreninde yönetim kurulu üyesi Murat Karayel de hazır bulundu. Karayel, Musa’nın sakat olduğu şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi, “Ayak bileğindeki sakatlığı tamamen geçmiş durumda. Geçen sezon 21 maçta forma giydi. Takımımıza katkı sağlayacağı inancındayız” dedi. Yeşil-Siyahlı takımın son transferi Musa 30 yaşında evli ve iki çocuk babası.

12 Ağustos 2008 Salı

Tolga Seyhan'la anlaştık

Tolga Seyhan Kocaelispor'da
Turkcell Süper Lig'in yeni takımlarından Kocaelispor, Shakhtar Donetsk ile karşılıklı olarak sözleşmesini fesheden savunma oyuncusu Tolga Seyhan ile anlaştı. Kulüp başkan vekili Muharrem Genç, yaptığı açıklamada, Tolga Seyhan ile anlaşma sağladıklarını belirterek futbolcunun bugün Kocaeli'ne geldiğini söyledi.

Tecrübeli futbolcuyla 2 yıllık sözleşme imzalamayı planladıklarını ifade eden Genç, şöyle konuştu: "Seyhan, kendisini kanıtlamış bir futbolcu, aynı zamanda genç, yetenekli bir isim. Kocaelispor'a büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu transfer Kocaeli halkına armağan olsun." Transfer çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Genç, bir orta alan oyuncusu ve bir santrfor alarak transferi tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Lig Tv

Tolga Seyhan'ı aldık
Musa Kuş ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Kocaelispor yönetimi dünde geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da oynayan defans oyuncusu 31 yaşındaki Tolga Seyhan'la da 2 yıllık anlaşma imzaladı.

Hayırlısı olsun
Tolga Seyhan, 2005-2006 sezonunda Trabzonspor'dan Shakhtar Donetsk'e transfer oldu, ancak arzuladığı ortamı bulamadı ve sadece 16 kez forma şansı buldu. Bir sezon sonra Galatasaray'a kiralık olan gelen Seyhan sakatlığı yüzünden sadece 4 maç oynayabildi. Geçtiğimiz sezon Bordo-Mavili kulübe kiralık olarak geri dönen Tolga Seyhan 12 maçta forma şansı buldu. Kocaelispor yönetimi ,Shakhtar Donetsk serüveni biten Tolga Seyhan'la 2 yıllık sözleşmeyle renklerine bağladı.

Tolga Seyhan'ı tanıyalım?
Doğum Tarihi: 17.01.1977
Doğum Yeri: Giresun
Boyu:1.87
Kilosu: 75

Profesyonel Kariyeri
1997-2002 Ç.Kale Dardanel 100 maç 3 gol
2002-2004 Malatyaspor 67 maç 10 gol
2004-2005 Trabzonspor 34 maç
2005-2006 Shakhtar Donetsk 16 maç
2006-2007 Galatasaray 4 maç (Kiralık)
2007-2008 Trabzonspor 12 maç (Kiralık)
18 defa A Milli Takım

12 Ağustos Transfer Günlüğü

Transfer çalışmalarını hızlandıran Yeşil-Siyahlı yönetim Senegalli Papa Malick Ba ile anlaşma sağlayamadığı öğrenildi. Önceki gün Senegalli futbolcu ile İstanbul'da bir araya gelen Başkan Serhan Gürkan'ın bu futbolcuya bir yıllık 250 bin Avro önerdiği belirtildi. 28 yaşındaki futbolcu 500 bin Avro'da diretince görüşmelerin tıkanma noktasına geldiği söylendi.

Açılış için son hazırlıklar

Kocaelispor kulübünde cuma akşamı yapılacak sezon açılış töreniyle ilgili hazırlıklar bütün hızıyla devam ediyor. Görkemli bir tören için seferber olundu. Açılışa gelecek sanatçı bugün belli olacak. Adaylar, Sibel Can, Gülşen, Demet Akalın ve Yıldız Tilbe.

TÖREN SAAT 18.00’DE BAŞLAYACAK
Açılış organizasyonunu üstlenen A Plus firmasının sahibi, Kocaelispor yönetim kurulu üyesi Sami Durmuşoğlu, uzun süre konuşulacak bir açılış töreni için seferber olduklarını söyledi. Durmuşoğlu açılış programının yavaş yavaş netleştiğini belirterek, “Stattaki törenimiz saat 18.00’de başlayacak. 19.00 gibi sanatçı sahne alacak. Törenin bitiş saatini de 23.00 olarak düşünüyoruz” dedi.

GÜLŞEN AĞIR BASIYOR
Sami Durmuşoğlu açılışa gelecek sanatçının bugün belli olacağını belirterek, “Sibel Can, Gülşen, Demet Akalın ve Yıldız Tilbe ile görüşüyoruz. Dördünün programı da uygun, birini tercih edeceğiz” dedi. Sami Durmuşoğlu sanatçıların istediği rakamların 50 ile 100 bin YTL arasında olduğunu da açıkladı. Fiyatı daha uygun olduğu için açılışa Gülşen’in gelmesi daha yüksek bir olasılık.

Skoda Xanti maçı 21.00’de
Kocaelispor’un cuma günkü açılış töreninde Yunanistan 1.Lig takımı Skoda Xanti ile oynayacağı hazırlık maçının saati 21.00 olarak belirlendi. Yunan ekibinin bir gün önce Türkiye’ye geleceği ve Kocaelispor’a karşı ideal kadrosuyla mücadele edeceği öğrenildi. Kocaelispor zorlu lig maratonu öncesinde son ciddi provayı Yunan ekibi karşısında yapacak

Musa Kuş imzaladı

Kocaelispor’da uzun bir aradan sonra imza töreni vardı. Daha önce prensip olarak anlaşmaya varılan Denizlispor’un orta saha oyuncusu Musa Kuş ile dün akşam saatlerinde resmi mukavele imzalandı. Tek yıllık sözleşmeye imza atan 30 yaşındaki futbolcuyla maç başı anlaşma yapıldı.

Durmuşoğlu: “Kombinelerde indirim söz konusu değil”

FİYATLAR DEĞİŞMEYECEK
Kocaelispor kulübü basın sözcüsü Sami Durmuşoğlu, kombine bilet fiyatlarında indirime gidilmesi yönündeki çağrılara olumsuz yanıt verdi. Durmuşoğlu, “Fiyatların uygun olduğu düşüncesindeyiz. Ayrıca indirime gidersek farklı fiyat uyguladığımız için şimdiye kadar sattığımız kişilere ayıp etmiş oluruz. İndirim olmayacak” dedi.

3 BİN TANESİ SATILDI
Sami Durmuşoğlu, ilk etapta 5200 adet kombineyi satışa çıkardıklarını hatırlatarak, “2500 adetini yönetim olarak paylaştık, 500 adet Tüpraş’a gönderdik. 3 bin adet satılmış oldu” dedi. Durmuşoğlu kulüpten yapılan satışlara ilgi olmadığının altını çizerek, “Henüz 50 tane bile kombine satılmadı. Taraftarlarımızdan ilgi ve destek bekliyoruz” dedi.

11 Ağustos 2008 Pazartesi

Tribün Aşkı

İzin bitti, çalışma zamanı

Kocaelispor’da Avusturya kampı sonrasında takıma verilen iki günlük izin bitti. Yeşil-Siyahlı takım bugün saat 15.00’de Sefa Sirmen Tesisleri’nde toplanacak ve ligle ilgili hazırlıklarına kaldığı yerden devam edecek. Bugünü tek çalışmayla geçirecek olan Kocaelispor’da yarından itibaren sabah ve akşam çift antrenman programı uygulanacak.

SAAT 15.00’DE TOPLANIYORLAR
Yeni sezon hazırlıklarına 2 Temmuz’da başlayarak önce Kartepe, ardından Avusturya’da iki kamp dönemi geçiren Kocaelispor, cumartesi sabaha karşı Avusturya kampından dönmüştü. Takıma verilen iki günlük izin sona erdi, çalışmalar bugünden itibaren kaldığı yerden devam edecek. Takım saat 15.00’de Sefa Sirmen Tesisleri’nde toplanacak, antrenmanın saat 16.00’da başlaması bekleniyor.

CUMA GÜNÜ AÇILIŞ VAR
Bugünü tek çalışmayla geçirecek olan Yeşil-Siyahlı takım yarından itibaren sabah ve akşam olmak üzere çift antrenman programıyla hazırlıklarını sürdürecek. Cuma günü sezon açılış töreni var. Kocaelispor açılışta Yunanistan 1.Lig takımlarından Skoda Xanti ile karşılaşacak, bu maç zorlu lig maratonu öncesinde son önemli prova olacak. Yeşil-Siyahlı takım ligin ilk maçını 23 veya 24 Ağustos’ta Ankara’da G.Birliği ile oynayacak.

Takviyeler bekleniyor

Kocaelispor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Avusturya kampı sonrasında yaptığı açıklamada kadronun yetersiz olduğunun altını çizmiş, savunma, orta saha ve forvete 4-5 takviye istemişti. İpekoğlu’dan gelen bu talep üzerine harekete geçen yönetimin bu hafta içinde birkaç isimle anlaşma yapması bekleniyor.

İPEKOĞLU TALEP ETTİ
Kocaelispor’da kadro zaafı Avusturya kampında oynanan hazırlık maçında net bir şekilde ortaya çıktı. Teknik Direktör Engin İpekoğlu kampın hemen ardından yaptığı değerlendirmede, mevcut kadronun yetersiz olduğunu, 4-5 iyi transfere ihtiyaç duyduklarını söylemişti. İpekoğlu sorun yaşanan mevkileri de savunma, orta saha ve forvet olarak işaret etmişti. Savunmanın göbeğine, ön liberoya, iyi bir oyun kurucuya ve etkili bir santrafora ihtiyaç olduğu görülüyor.

GÖZLER GÜRKAN’A ÇEVRİLDİ
Teknik Direktör İpekoğlu’ndan gelen bu talep sonrasında Kocaelispor yönetiminin harekete geçtiği ve bu hafta içinde birkaç oyuncuya imza attırma düşüncesinde olduğu öğrenildi. Başkan Serhan Gürkan, isimler basına yansıdığında fiyatların arttığını, transferin zora girdiğini, bu yüzden imza aşamasına gelmeden futbolcuların kimliklerini gizli tutacaklarını söyledi. Ligin startına fazla bir zaman kalmadığı için camia, taraftarlar ve İpekoğlu takviyelerin biran önce yapılmasını bekliyorlar.

Fortis Türkiye Kupası’na 2’nci turda başlayacağız
Futbol Federasyonu 2008-2009 sezonu Fortis Türkiye Kupası statüsünü belirledi.1.Lig’deyken kupaya ilk turda katılan Kocaelispor, yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edeceği için ikinci turda organizasyona dahil olacak.

BİRİNCİ TURU OTOMATİK OLARAK GEÇİYORUZ
Temsilcimiz ilk turu maç yapmadan, otomatik olarak geçecek. Bu tur 1,2 ve 3.Lig’den toplam 36 takım arasında oynanacak, 18 takım ikinci tura yükselecek. İkinci eleme turu, ilk turu geçen 18 takım ile geçen sezon Süper Lig’i 5 ile 15’nci sıralarda bitiren 11 takım ve Süper Lig’e yükse len 3 takım olmak üzere toplam 32 takım arasında oynanacak.

GRUPLARA KALMAK İÇİN BİR TUR GEÇMEK YETERLİ
Bu takımlar arasındaki eşleşmede geçen sezon Süper Lig’de 5 ile 15’nci sırada yer alanlarla, Süper Lig’e yükselenler seri başı olacak. İlk iki eleme turları tek maç üzerinden oynanacak. İkinci eleme turunu geçen 16 takım gruplarda mücadele etme hakkı kazanacak. Kocaelispor, sadece bir tur, bir rakip geçerek gruplara kalacak

10 Ağustos 2008 Pazar

10 Ağustos Transfer Günlüğü

Yerel ve Ulusal Basında Transfer Günlüğümüz

Davids ve Serhat Akın transferlerinden sonuç alamayan yeşil-siyahlı takım, forvet hattına süper yıldızı getirecek.

Kocaelispor transferde bir bomba patlatmaya kararlı. Yeşil-siyahlılar, Edgar Davids ve Serhat Akın transferlerinden sonuç alamayınca rotasını başka bir yıldıza çevirdi. İtalya'nın Torino takımında forma giyen Hırvat forvet Sasa Bjelanoviç'e teklif götüren yöneticiler bu oyuncudan yanıt bekliyor. Golcü futbolcunun son 4 yılda oynadığı 98 maçta 17 gol kaydettiği ifade edildi.

SÖZÜMÜZÜ TUTARIZ
Yeşil-Siyahlı takımın başkanı Serhan Gürkan, taraftarlara mükemmel bir on numara sözleri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Biz bu sözümüzü unutmadık. Lig başlayana kadar mutlaka süper bir yıldız getireceğiz. Bu oyuncu tribünleri ayağa kaldıracak özelliklere sahip olmalı. Bjelanoviç çok önemli bir golcü. Onu almak için büyük gayret gösteriyoruz. Transfer yakında biter."

BJELANOVİÇ KiMDiR?
Doğum Tarihi: 11.06.1979 Doğum Yeri: Zara Ülkesi: Hırvatistan Boy: 1.80 cm. Kilo: 80 Kg Mevkii: Forvet Forma: 20 Takımı Torino

Fotomaç

Kocaelispor'da İliç Olperasyonu
Orta sahaya mutlaka bir yabancı transfer yapmak isteyen yeşil-siyahlılar gözünü Ilic'e dikti.

Teknik Direktör Engin İpekoğlu da yıldız oyuncuyu çok istiyor.KÖRFEZ ekibinin daha önce G.Saray'ın da formasını giyen Sasa Ilic ile temas halinde olduğu bildirildi. Orta sahaya bir oyuncu takviye etmek isteyen yeşil-siyahlılar, Engin İpekoğlu'nun da isteği doğrultusunda Ilic'in kulübü olan Avusturya 1. Lig takımlarından Salzburg ile temaslarını yoğunlaştırdı. Ayrıca Ilic'in de Türkiye'ye dönmek istediği bildirildi.

Ufak pürüzler kaldı
AVUSTURYA ekibi ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan İlic'in bonservis bedeli ise 2 milyon euro civarında. Bu ücreti daha da altlara çekmek için uğraş veren yöneticiler, 500-600 bin euroluk bir indirim bekliyor. Kulüp başkanı Serhan Gürkan ise Ilic için Kendisi hocamızın beğendiği bir futbolcu. 2-3 gün içinde bu transferi sonuçlandıracağız dedi.

Fotospor :)

Volkan, Körfez yolunda
Geçtiğimiz sezon Bursaspor forması giyen 1977 doğumlu sol kanat oyuncusu Volkan Kürşat Bekiroğlu, Kocaelispor yolunda. Başkan Gürkan, tecrübeli futbolcuyal görüymelerini sürdürüyor.
TURKCELL Süper Ligi'nin başlamasına sayılı günler kala Kocaelispor'da transfer arayışları devam ediyor. Kartepe ve Avusturya kamplarının ardından iki günlük bir dinlenmeye çekilen yeşil siyahlılarda transfer arayışları ise dinmiyor. Yeni sezonda eksik görülen yerlere takviye yapmak isteyen Kocaelispor yönetim kurulu, teknik direktör Engin İpekoğlu'nun talimatları doğrultusunda arayışlarını sürdürüyor. Yeşil siyahlı yönetim şimdi de sol kanattaki sıkıntı için Bursaspor ile sözleşmesi sona eren 1977 doğumlu Volkan Kürşat Bekiroğlu ile temasta. Bilindiği gibi geçtiğimiz sezon Bursaspor'da görev yapan teknik direktör Engin İpekoğlu döneminde Volkan Bekiroğlu yeşil beyazlı kulüpte mücadele etmişti. Volkan Bekiroğlu'nun 31 Mayıs 2008 tarihi itibariyle Bursaspor ile olan sözleşmesi sona ermişti.

5 MAÇ OYNADI
20 Kasım 1977 Adana'nın Kadirli ilçesinde doğan ve yıldızı Adanaspor'da parlayan Volkan Kürşat Bekiroğlu, geçtiğimiz sezon Bursaspor'da 5 maç oynadı. 2006-2007 sezonunda yeşil beyazlı kulübe transfer olan ve bu takımda ilk sezonunda 33 karşılaşmada oynayarak başarılı olan 31 yaşındaki futbolcu 1 gole de imzasını koymuştu. Bursaspor'dan önce 1998-1999 sezonunda Adanaspor'da yıldızı parlayan ve burada 4 sezon forma giyen Volkan daha sonra Gaziantepspor'a kiralık gitmişti. Gaziantep'te oynayan sol kanat oyuncusu 2003-2004 sezonunda Trabzonspor'a transfer oldu. 2 sezon bordo mavili ekipte oynayan Volkan Bekiroğlu daha sonra 2005-2006 sezonunda Malatyaspor'da da forma giydi.

3 KEZ A2 MİLLİ
Adanaspor altyapısından yetiştikten sonra Gaziantepspor, Trabzonspor, Malatyaspor ve Bursaspor forması giyen Volkan Bekiroğlu, 2004 yılında Türkiye A2 milli takımına çağrıldı. Ay yıldızlı forma altında ilk maçını 8 Ekim 2004 yılında İskoçya karşısında giyen Volkan, 15 Kasım 2005 yılında ise Çek Cumhuriyeti ile oynanan ve ay yıldızlıların 3-1 kaybettiği mücadelede forma giymişti. Sol kanatta görev yapan bu futbolcunun transfer edilmesi halinde sakatlığı süren Julio Cesar'ın görevini üstlenmesi bekleniyor.

Kocaeli Demokrat

Lige fazla zaman kalmadı; Kocaelispor’da eksik çok

Kocaelispor yeni sezon hazırlık kampı için gittiği Avusturya’dan dün sabaha karşı Türkiye’ye döndü. 15 gün süreli kampta teknik-taktik ağırlıklı çalışmalar yapan, altı hazırlık maçı oynayan Yeşil-Siyahlı takım iyi sinyaller vermedi, kadronun yetersiz olduğu net bir şekilde anlaşıldı. Avusturya kampı amacına ulaşmadı.

KAMP AMACINA ULAŞMADI
Yeni sezonla ilgili hazırlıklara 3 Temmuz’da başlayan Kocaelispor kondisyon ağırlıklı ilk etap çalışmalarını Kartepe’de yapmıştı. Kartepe kampının Avusturya’nın başkenti Viyana’ya giden Yeşil-Siyahlı takım burada 15 gün devam eden kampta teknik-taktik ağırlıklı antrenmanlar yaptı ve altı hazırlık maçı oynadı. Özellikle hazırlık maçlarındaki görüntü lig için olumlu sinyaller vermedi. Ahmet Dursun’un kadro dışı bırakılmasıyla noktalanan olay da takım içinde sıkıntı olduğunun göstergesiydi. Avusturya’ya giderken, beklenti takımın buradan lige hazır bir şekilde döneceği yönündeydi. Ancak beklenen olmadı, kamp amacına ulaşmadı.

HAZIRLIK MAÇLARINDA KIRIK NOT
Kocaelispor, Avusturya kampında biri 2, beşi 1.Lig takımı olmak üzere altı hazırlık maçı oynadı. Dişine göre bulduğu Romanya 2.Lig takımı karşısında etkili oyunla 5-2’lik galibiyete ulaşan Yeşil-Siyahlı takım diğer dişli rakipler karşısında varlık gösteremedi. Özellikle Beşiktaş maçındaki isteksiz, silik oyun kaygı vericiydi. Kampın son günü Birleşik Arap Emirlikleri 1.Lig takımı karşısında da etkisiz kalan Kocaelispor, Avusturya’daki hazırlık maçlarında lig için olumsuz sinyaller verirken, kadronun yetersiz olduğu, savunmanın göbeğine, ön liberoya, orta alana ve forvete mutlak suretle takviye gerektiği net bir şekilde ortaya çıktı.

9 Ağustos 2008 Cumartesi

Avusturya Kamp Değerlendirmesi

İlk 11'in 7'si tamam
Kocaelispor'un 24 Temmuz'da start verdiği Viyana kampındaki antrenman ve hazırlık maçlarını titizlikle takip ettim.

Yeşil-Siyahlı futbolcuların kamp karnesini hazırladım. Bakalım yaptığımız değerlendirmeler, ilerleyen günlerde gelişecek olaylarla ne kadar örtüşecek? Bunu hep birlikte göreceğiz. Kocaelisporlu futbolcuları 10 üzerinden değerlendirdim. Kamp süresince gerek antrenman, gerekse hazırlık maçları sonunda 7 ismin ilk 11'in banko ismi olduğunu gözlemledim.

KALECİLER
SERDAR KULBİLGE (9): İpekoğlu'nun yeğeni mi, hala oğlu mu olduğunu bir türlü çözemedim. Çözdüğüm tek şey Kulbilge'nin transferinin ne kadar isabetli olduğu. Antrenman ve hazırlık maçlarında kalitesini her saniye sahada sergiledi. Milli takım yolunda yürümüyor, koşuyor. İlk 11'in ilk ismi.

KILIÇ ASLAN KOPUZ (7): Şampiyonluğun mimarlarından. Kulbilege geldi diye kendini sermiş değil. Performansı geçtiğimiz sezonun kat ve kat üzerinde. Her zaman her şartta kendini görev verilecekmiş gibi hazırlıyor.

METİN EROL (5): Kulbilge ve Kopuz ağabeylerini çok iyi gözlemliyor. Kendini her geçen antrenman geliştiriyor. Şu haliyle, Bank Asya Ligi'nde kendisine güvenilir. Eksikleri yok mu? Elbette var. Hızla gideriyor. Kısacası kale olarak çok şanslıyız.

DEFANS
DJORDJE TUTORİÇ (9): Yabancı transferinde tam isabet. İnanılmaz bir futbol anlayışı var. Nerede duracağını, nerede faul yapacağını çok iyi biliyor. Hava toplarında çok üstün. Korner ve serbest atışlarda çok takımın canını yakar.Kişilikli, antrenmandan kaçmayan ve istenileni veren bir kimliğe sahip. 16'ncı hafta veya 34'ncü hafta sonunda kapımızı çalan çok olur. İlk 11'in ikinci ismi.

UFUK ÇAM( 7): 2007-2008 sezonunda Kartalspor'dan aramıza katıldı ve şampiyonlukta inanılmaz sorumluluk aldı. Kartepe'den sonra Viyana kampı süresince yüreğini sahaya koydu. Her ne kadar teknik heyet Tutoriç'in yerine daha kaliteli bir isim arasa bile, ben olsam kesinlikle kendisini kadroda tutar, sorumluluk veririm. Aklı yapılacak transferlerde.

MUHAMMET ÖZDİN (5): Şampiyon olduğumuz sezon ki performansını unutmak mümkün değil. Kartepe'de olduğu gibi Viyana kampı süresince kendisini ön plana çıkartacak vitrini sağlayamadı. Kimi günde çift antrenmanı çıkaracak vücut yapısına sahip değil, kimisi ise maç adamı diyor. İpekoğlu'nun kendisini fazla düşündüğünü sanmıyorum. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek?

ÖZGÜR BAYER (6): Halen eski günlerini yakalama çabasında. Şu an forma verilecek duruma gelmiş değil. İpekoğlu'nun transferine okey vermesinde bir hayır vardır. Özgür'ü şimdilik bekleyeceğiz.

SERKAN YANIK (8): Her sezon başı yaptığımız seçmelerde böyle futbolcu bulabilsek. Kendisini inanılmaz geliştiriyor. Kondisyon ve fizik gücü olarak harika durumda. Kendisini ilk 11'den kesecek şimdilik bir alternatif yok. İlk 11'in üçüncü ismi.

DUSAN ANDJELKOVIC (8): Kaliteli bir futbolcu. Sol tarafın gerisinde mi, yoksa ileride mi daha faydalı olur onu kestiremiyorum. Şu ana kadar edindiğim intiba Dusan'ın ileride daha faydalı olacağı kanısındayım. İpekoğlu'nun çok iyi analiz yapması gerekiyor, Dusan-Musa Büyük arasında. İlk 11'in dördüncü ismi.

MEHMET ÖZTONGA (4): U-17 Milli Takımın değişmez ismi. Kamp boyunca kendini yeniledi ve geliştirdi. Kulvarı şu an dolu. Bu genç yeteneğimiz lig kadrosunda tutulacağına sürekli maç oynamalı düşüncesindeyim. Körfez Belediyespor bu yeteneği çok rahat kullanabilir.

ORTA SAHA
UMUT KEKİLLİ (5): Bu çocuğa ne oldu? Nerede o bildiğimiz Kekilli, nerede Viyana'da ki Kekilli. Arasında dünyalar kadar fark var.Bu haliyle bırakın ilk 11'i, lig kadrosuna girmesi bile muallakta.

MUSA BÜYÜK (8) : Trabzonspor'da sakatlığı yüzünden zor günler geçiren Musa Büyük, her geçen gün performansıyla daha çok büyüyor. Dusan ile ikiz kardeş olmuş gibi. Duran toplarda daha etkili olması lazım. İlk 11'in beşinci ismi

HAMZA MUTLU (8): Teknik Direktör Engin İpekoğlu'nun, Serkan ile birlikte ikinci prensi. Sinan Sipahi'ye teşekkür ediyorum, Hamza'yı Kocaelispor'a kazandırdığı için. Viyana kampını çok iyi değerlendirdi. İpekoğlu ondan hiçbir zaman vazgeçmez.

SEMAVİ ÖZGÜR (6): "Sarı yeleli" çocuk. Belirsizlikler yüzünden kafası karışmış durumda. Hal böyle olunca da, hazırlık maçlarında o eski görüntüsünü veremiyor. Kendisine güvenim sonsuz. Bize her zaman lazım

PATRİCE NZEKOU (6): Arap atı gibi, dayanıklı ve kuvvetli. Tam bir joker. Agrasifliği bir kenara. Rakibini futboluyla ısırmakla bitiriyor. Tekme yiyecekmiş korkusu yok. Dikkatle takip edilmesi gereken bir isim.

ÖZGÜR ÇETİNER (5): Güleç yüzlü bu isim son günlerde oldukça gergin. Olacak yeni transferlerin kendisini oldukça rahatsız ettiğine inanıyorum. Durumu ne olur şimdilik kestirmek çok zor.

BERKAY SAMANCI (4): Talihsiz sakatlığının ardından hızla iyileşti. Eski gücüne süratle kavuşuyor. Mevcut durumu ile kadroya girmesi çok zor. Ama belki yönetmelik gereği kadroda kalabilir. Sürekli maç oynaması gerekiyor.

SERDAR TOPRAKTEPE (8): Bu nasıl bir insan anlamış değilim. Ne kaptanlar gördüm, salla başını al paranı misali. Bırakın saha dışını, saha içinde ancak bu kadar kaptan olunur. Aman bozulma evlat. İlk 11'in altıncı ismi.

ADEM ÇALIK (7): Elinden geleni ardına koymuyor. Her zaman yazdığım gibi çalmadan çalışıyor, çalmadan futbolunu oynuyor. Teknik patron İpekoğlu'nun ondan vazgeçeceğini sanmıyorum. Merak ettiğim konu ondan nasıl faydalanacağı. Mutlaka kadroda bulunması gereken bir isim.

FORVET
TANER GÜLLERİ (7): 2007-2008 sezonunun gol kralı. İhtiyar, Süper Lig'de iş yapamaz diyenlerin sayısı fazla olmasına rağmen ben kralıma güveniyorum. Yeter ki kendisine o toplar atılsın. Kaptanlığı bırakmasının bana göre başka bir nedeni var. Kişiliği, futbolu ve golleriyle herkesin sevgisini kazanan Taner'in başka düşünceleri olabilir!

NENAD JESTROVİÇ (7): Gol makinemiz iyi çalışıyor. Antrenmanın her saniyesinde var. Ama bu adamı iyi beslememiz gerekiyor. Kanatlardan onu besleyemezsek, Napolyon'un heykeli gibi ceza alanı içinde durur. Etiketi belli. Durduk yerde transfer edilmediğine göre ilk 11'in 7 ismi.

AHMET DURSUN (5): İlk defa bir sezon başı kampını sakatlanmadan tamamlamanın mutluğunu yaşayacakken, Beşiktaş maçı sonrası sinirlerine hakim olamamanın cezasını çekiyor. Durumu şimdilik belirsiz. Affedilirse, takıma katkısı olacak bir isim.

Bizim Kocaeli

Başka bir takıma gitmem

Başka bir takıma gitmem Attığı gollerle hem takımın şampiyonluğunda büyük pay sahibi, hem de ligin gol kralı olan Taner Gülleri kaptanlığı bırakmasının ardında başka nedenler aranmasının çok yanlış olacağını söyledi. Taner, "Kocaelispor'dan gitmeyeceğim ve Süper Lig'de formamı giyeceğim" dedi.

Yeni bir karar değil
2007-2008 sezonunda attığı 21 golle gol kralı olan şampiyon Kocaelispor'un deneyimli ismi Taner Gülleri, bundan böyle futbola daha çok motive olacağını söyledi. Kararını Kartepe kampı öncesi hem yönetime, hem de teknik heyete söylediğini hatırlatan Taner Gülleri, "Takıma daha faydalı olmak istiyorum. En önemlisi futboluma konsantre olacağım. Faydasını da hep birlikte göreceğiz" dedi.

Kişiliğime aykırı
Bu kararı verirken başka bir düşüncesinin kesinlikle bulunmadığını söyleyen Taner görüşlerini şöyle sürdürdü; "Kaptanlığı bırakıp, gitmem diye bir şey kesinlikle yok. Sezon bittiğinden beri bir sürü takım kapımı çaldı, çalmaya devam ediyor. Hem de inanılmaz paralar teklif ediliyor. Bu tür şeyler kişiliğime aykırı. Para için formamı satmam. Şampiyon olan takımımın formasını giyeceğim."

Her şey güzel olacak
Kartepe, ardından Viyana kampının çok olumlu geçtiğini belirten Taner Gülleri, "Elbette hazırlık maçlarının bir değeri vardır. Yeni bir takımız. Kaynaşma ve uym süreci yavaş yavaş geride kaldı. Lige kadar bu takım her şeyiyle hazır olur. Önemli olan takımın birlik ve beraberliği. Bu da en üst seviyede. Yeniden söylüyorum, kararımın arkasında başka bir neden asla yoktur" dedi.
Levent ULUSAY

9 Ağustos Transfer Günlüğü

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez. Yerel basından inciler sunuyorum bugün sizlere.

Borges listemizde
Kocaelispor'da dış transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Serhan Gürkan'ın, Cuesta'dan sonra Portekiz 1.Lig takımı Victoria Setubol'un orta saha oyuncusu Mateus Garcia Borges'in de transferinde ısrarcı olduğu belirtiliyor. 23 yaşında olan Brezilyalı oyuncunun geçtiğimiz sezon 31 maçta forma giydiği 10 gol attığı öğrenildi. Borges'in bir yıllık sözleşme karşılığında 800 bin Avro istediği belirtiliyor. Başkan Gürkan'a bu isimlerin dışında kendisine Fransa 1.Ligi'nden 3 ismin daha önerildiği ve bu isimlerle de ilişkiye geçildiği gelen haberler arasında.


Wason Libardo Renteria Cuesta
Başkan Serhan Gürkan'ın büyük bir gizlilik içinde yürüttüğü transfer çalışmalarını adım adım takip eden Bizim Spor bu kez, temasa geçilen Kolombiyalı forvet oyuncusu Cuesta'nın ismine ulaştı.

23 yaşında ve forvet
Geçtiğimiz sezon Fransa 2. Ligi takımlarından Strasbourg'un formasını giyen 23 yaşındaki golcü futbolcu, oynadığı 28 maçta 9 gol atmış. Başkan Serhan Gürkan'ın menajerleriyle temasa geçtiği ve hakkında olumlu referanslar aldığı ileri sürülen Wason Libardo Renteria Cuesta bir önceki sezon Portekiz'in ünlü takımı Porto'nun futbolcusuydu. Transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içersinde yürüten Başkan Serhan Gürkan'ın başka futbolcularla da temas halinde olduğu gelen haberler arasında.

Cuesta kimdir ?
4.7.1985 Kolombiya doğumlu. Patriots de Boyaca takımının alt yapısında yetişti. Daha sonra Santa Fee Chico takımına gitti. 2005-2006 sezonunda Brezilya'nın İnternacional, 2006-2007 sezonunda Portekiz'in Port, 2007-2008 sezonunda da, Fransa'nın Strasbourg takımlarının formasını giydi. 1.86 boyunde ve forvet.