9 Ağustos 2008 Cumartesi

9 Ağustos Transfer Günlüğü

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez. Yerel basından inciler sunuyorum bugün sizlere.

Borges listemizde
Kocaelispor'da dış transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Serhan Gürkan'ın, Cuesta'dan sonra Portekiz 1.Lig takımı Victoria Setubol'un orta saha oyuncusu Mateus Garcia Borges'in de transferinde ısrarcı olduğu belirtiliyor. 23 yaşında olan Brezilyalı oyuncunun geçtiğimiz sezon 31 maçta forma giydiği 10 gol attığı öğrenildi. Borges'in bir yıllık sözleşme karşılığında 800 bin Avro istediği belirtiliyor. Başkan Gürkan'a bu isimlerin dışında kendisine Fransa 1.Ligi'nden 3 ismin daha önerildiği ve bu isimlerle de ilişkiye geçildiği gelen haberler arasında.


Wason Libardo Renteria Cuesta
Başkan Serhan Gürkan'ın büyük bir gizlilik içinde yürüttüğü transfer çalışmalarını adım adım takip eden Bizim Spor bu kez, temasa geçilen Kolombiyalı forvet oyuncusu Cuesta'nın ismine ulaştı.

23 yaşında ve forvet
Geçtiğimiz sezon Fransa 2. Ligi takımlarından Strasbourg'un formasını giyen 23 yaşındaki golcü futbolcu, oynadığı 28 maçta 9 gol atmış. Başkan Serhan Gürkan'ın menajerleriyle temasa geçtiği ve hakkında olumlu referanslar aldığı ileri sürülen Wason Libardo Renteria Cuesta bir önceki sezon Portekiz'in ünlü takımı Porto'nun futbolcusuydu. Transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içersinde yürüten Başkan Serhan Gürkan'ın başka futbolcularla da temas halinde olduğu gelen haberler arasında.

Cuesta kimdir ?
4.7.1985 Kolombiya doğumlu. Patriots de Boyaca takımının alt yapısında yetişti. Daha sonra Santa Fee Chico takımına gitti. 2005-2006 sezonunda Brezilya'nın İnternacional, 2006-2007 sezonunda Portekiz'in Port, 2007-2008 sezonunda da, Fransa'nın Strasbourg takımlarının formasını giydi. 1.86 boyunde ve forvet.

Hiç yorum yok: