17 Ağustos 2008 Pazar

İlk Rakibimiz Gençlerbirliği

Geçen sene ligde zor günler yaşasalar bile kadro kalitesi olarak ele alacak olursak (yeni transferleri de düşünürsek) ligin güçlü ekiplerinden… (ki bunu geçen sene Türkiye kupasında final oynayarak gösterdiler.) Ligden düştüğümüz sene yine ilk maçımızı Gençlerbirliği ile yapmış kendi sahamızda 3-1 mağlup olmuştuk. Bu kez rakibimiz için tam bir kapalı kutuyuz ve ümit ediyoruz ki o senenin rövanşını alıp kendi sahalarında mağlup edeceğiz. Hazırlık maçlarında yeni transferleri Djite ve Mustafa attıkları gollerle ve oynadıkları futbolla göze batan iki isim oldu. Gençlerbirliği’nin bu seneki transferlerine , kadrosuna ve hazırlık maçlarına göz atalım…

Transferde yine klasik genç ve yetenekli oyuncuları kadrosuna katan bir Gençlerbirliği gözlemledik..


Uğur Kapısız Beykoz 1908 Defans
Emre Balak Samsunspor Defans
Nikola Petkovic FK Vojvodina Defans
İlhan Eker Hacettepe Defans
Umut Gündoğan RSC Anderlecht Orta Saha
Yasir Elmacı Sivasspor Orta Saha
Koray Avcı Manisaspor Orta Saha
Enes Kahraman Trabzonspor Orta Saha
Bilal Çubukçu Hertha BSC Orta Saha
Mustafa Pektemek Sakaryaspor Forvet
Bruce Djite Adelaide United FC Forvet
Xheyahir Sukaj Vllaznia Forvet


Hazırlık dönemindeki maçları :

Gençler Bursa'yı Pektemek ile geçti!
Turkcell Süper Lig hazırlıklarını sürdüren 2 takımı karşı karşıya getiren hazırlık maçında Gençlerbirliği, Davraz Kupası'nın ilk karşılaşmasında Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. Başkent temsilcisinin golü 80. dakikada Sakaryaspor'dan bu sezon transfer edilen Mustafa Pektemek'ten geldi.

Yağmur altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken, Gençlerbirliği 80. dakikada yeni transfer Mustafa Pektemek'in kafa golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.


Gençler, Horoz'u farklı geçti!
Gençlerbirliği'nin yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü, Isparta Davraz kampı sona ererken, son maçında Denizlispor'u 4 farklı skorla devirdi..

Kırmızı-siyahlılar, Davraz'daki birinci etap kamp dönemini tamamlarken, Davraz Cup'ta Denizlispor ile yaptığı maçı da 4-0 kazandı. Gençlerbirliği'nin gollerini Djite (2), Bilal ve Mustafa Pektemek attı.

Gençlerbirliği Konyaspor'u 2-0 yendi!
Gençlerbirliği, yeni sezon hazırlıkları kapsamında katıldığı "Patalya Cup Futbol Turnuvası"nda, Konyaspor'u 2-0 yenerek, (B) Grubu'nu ilk sırada bitirdi.

GENÇLERBİRLİĞİ: 2 - KONYASPOR: 0
Saha: Patalya
Hakemler: İlker Coşkun, M.Eren Özden, Serhat Özgermen

Gençlerbirliği: Periç, Emre (Dk. 67 Hakan), Traore (Dk. 81 Addo), El Saka, İlhan, Ergün (Dk. 70 Bilal), Burhan (Dk. 81 Umut), Mehmet Nas ((Dk. 64 Yasir), Kerem, Djite, Mustafa (Dk. 73 Ümit)

Konyaspor: Oğuzhan, Mehmet (Dk. 46 Ömer), Milos (Dk. 70 Serhat), İsmail, Celalettin (Dk. 46 Da Silva), Cihan, Fatih (Dk. 70 Uğur), Mustafa (Dk. 46 Fahri), Zafer, Erhan (Dk. 46 Veysel), Tehoue

Goller: Dk. 53 ve Dk. 60 Djite (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: İlhan, Yasir (Gençlerbirliği), Fahri (Konyaspor)

Başkent temsilcisi turnuvada, diğer grubun birincisiyle 30 Temmuz Çarşamba günü karşı karşıya gelecek.Kırmızı-siyahlılar, grubunda daha önce oynadıkları maçlarda Altay'ı 2-1 yenerken, Boluspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Patalya Cup'ın kralı Gençlerbirliği!
Patalya Cup Futbol Turnuvası finalinde Hacettepe'yi 4-0 yenen Gençlerbirliği kupanın sahibi oldu. Maçta Gençlerbirliği'nin gollerini Mustafa ve Djite kaydetti..

Saha: Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri

Hakemler: İlker Coşkun, Aydın Karsavuran, Soner Maraş

Gençlerbirliği: Recep, Traore, El Saka (Dk. 46 Addo), İlhan, Emre, Mehmet Nas (Dk. 68 Mamadou), Burhan (Dk. 46 Yasir), Kerem (Dk. 46 Bilal), Ergün (Dk. 46 Hakan), Mustafa (Dk.46 Ümit), Djite

Hacettepe: Ercüment, Abdoulaye, Baykal, Cevher, Mehmet (Dk. 70 Sinan), Boadu, Alper, Hasan (Dk. 46 Ufuk Arslan), Engin (Dk. 65 Ali), Yakubu (Dk. 33 Muğdat), Ayhan (Dk.46 Savaş)

Goller: Dk. 9 ve 29 Mustafa, Dk. 32 (penaltı) ve 42 Djite (Gençlerbirliği)

Başkent'te gol yok!
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Orduspor ile oynadığı hazırlık maçında golsüz berabere kaldı.
Beştepe İlhan Cavcav Tesislerinde yapılan karşılaşmada, topa daha çok sahip olan ve üstünlük sağlayan ekip Gençlerbirliği olmasına rağmen, kırmızı-siyahlı takım istediği golü bir türlü bulamadı.Başkent ekibi sahaya, Periç, Emre, El Saka, Traore, İlhan, Ergün, Mehmet Naz, Kerem, Burhan, Djite ve Mustafa ilk 11'iyle çıktı.


Gençler ikinci yarıda açıldı!
Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde 3. Lig ekiplerinden Keçiörengücü ile karşılaşan Gençlerbirliği, ilk yarısını geride kapattığı maçı 2-1 kazandı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki maçın ilk yarısını Erdem'in golüyle Keçigörengücü, 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda toparlanan Gençlerbirliği, Ümit ve Mustafa ile kazandığı gollerle mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı başardı.

ANKARAGÜCÜ 5-6 GENÇLERBİRLİĞİ (Penaltılarla)

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın ilk yarısı Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

6. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Jaba'nın vuruşunda, top az farkla auta gitti.

17. dakikada Metin Akan'ın pasıyla topla buluşan Iglesias'ın vuruşunda savunma son anda topu kornere gönderdi.

19. dakikada Jaba'nın kafayla indirdiği topa ceza sahası içinde Iglesias'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, top kaleci Periç'de kaldı.

30. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Mustafa'nın ortaya çevirdiği topa bekletmeden vuran Djite, topu ağlara gönderdi. 1-0

45. dakikada Mehmet Nas'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Mustafa'nın altıpas içinde yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti.

47. dakikada Murat Erdoğan'ın soldan yaptığı ortaya, Jaba'nın penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

59. dakikada Koray'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda, kaleci Serkan gole izin vermedi.

80. dakikada Marcel'in yaklaşık 30 metreden yaptığı sert vuruşta, kaleci Periç gole izin vermedi.

85. dakikada Murat Erdoğan'ın sol kanattan yaptığı ortaya ön direkte kafayı vuran Dos Santos, topu ağlara gönderdi. 1-1

Hiç yorum yok: