8 Ağustos 2008 Cuma

8 Ağustos Transfer Günlüğü

Kocaelisporumuz Avusturya kampını bitirmesinin ardından yurdumuza dönüş yapacak ve 2 günlük aradan sonra pazartesi tekrar top başına geçecek. Transferler için zaman gittikçe azalıyor. Ligin başlamasına daha var diyenler olabilir fakat yeni gelecek transferin takımla beraber hazırlırlık kampı geçirmediği için form tutması takıma alışması kim bilir ne kadar sürecek. Takviye şart fakat bu takviyeler artık biran önce yapılmalı. Ligde ilk 7 haftamızın birbirinden zorlu maçlar olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım.

Kocaelispor'da 10 numara arayışı
Turkcell Süper Ligi'nin yeni ekibi Kocaelispor yarın Avusturya'dan İzmit'e dönüyor. Körfez ekibi iki gün dinlendikten sonra Pazartesi günü yeniden topbaşı yaparak lige İzmit'te kendi tesislerinde hazırlanacak. Bu arada kadro dışı bırakılan Ahmet Dursun ile ilgili hala yeni bir gelişme olmazken, Körfez ekibi 10 numara arayışını da sürdürüyor.
Lig hazırlıklarına Teknik Direktör Engin İpekoğlu yönetiminde önce Sefa Sirmen Tesisleri'nde başlayan, ardından 15 gün Kartepe kampıyla sürdüren Kocaelispor, 12 gün önce de Avusturya'ya gitmişti. Viyana'da kamp yapan ve burada bir dizi hazırlık maçları da oynayan Kocaelispor, bugünkü son çalışmanın ardından yarın İzmit'e dönecek. Futbolcular Cumartesi ve Pazar günü dinlendikten sonra Pazartesi günü yeniden topbaşı yaparak lige kendi tesislerinde hazırlanacak.

AHMET DURSUN HALA KADRO DIŞI
Avusturya kampında Beşiktaş ile oynanan hazırlık maçının ardından teknik direktör Engin İpekoğlu ile tartıştıktan sonra kadro dışı bırakılan Ahmet Dursun ile ilgili hala yeni bir gelişme yok. Engin İpekoğlu'nun bu oyuncuyu gözden çıkardığı belirtiliyor.

10 NUMARA ARAYIŞI
Öte yandan Kocaelispor'un 10 numara arayışı da devam ediyor. Hollandalı yıldız futbolcu Davids'ten sakat olduğu için vazgeçildiği ileri sürülmesine rağmen, bu futbolcunun ayrıca çok yüksek rakam talep ettiği belirtiliyor. İtalya'ya giden kulüp başkanı Serhan Gürkan'ın bu ülkede bazı menajerlerle görüştüğü, aralarında dünyaca ünlü bazı oyuncularla da görüşmeler yaptığı haberleri geliyor.

DHA


Sabin tekrar gündeme alındı
Geçtiğimiz sezon büyük umutlarla Konyaspor'a transfer olan ve bir ay önce Kocaelispor'a transferi gündeme gelen Fransız futbolcu Cedric Sabin için yeniden harekete geçildi

Anlaşılışırsa gelecek
Konyaspor'da umduğunu bulamayan Fransız futbolcu Cedric Sabin için yeşil siyahlı yönetim transfer atağına geçti. Siyahi futbolcunun menajeri ile yapılan ilk görüşmeler olumlu geçti. Konyaspor'da 6 maçta forma giyen ve bir golü bulunan siyahi futbolcunun Kocaelispor'un transfer teklifine sıcak baktığı öğrenildi. Başyarılı futbolcunun transferi için harekete geçilirken, bugün ya da yarın sözleşme imzalanabileceği öğrenildi.

6 maçta forma giydi
Konyaspor'un Fransız asıllı oyuncusu Cedric Sabin'in sözleşmesi yeşil beyazlı kulüple bitti. Geçtiğimiz sezon Konyaspor forması altında altı müsabakaya çıkan Sabin, bir gol attı. Altı maçta forma giyen Sabin, üç sarı kart gördü. 1.84 boyundaki Sabin, Paris doğumlu. Fransa'nın Sedan takımında 65 maçta 28 gol atarak yıldızı parladı. Geçtiğimiz sezon Konyaspor'da çok verimli olamayan Sabin'in transferineteknik direktör Engin İpekoğlu'nun da sıcak baktığı öğrenildi.

Cedric Sabin kimdir?
02.11.1979 Fransa doğumlu olan 28 yaşındaki Cedric Sabin, 1.87 boyunda ve 82 kilo. Profesyonel anlamda futbol kariyeri 2000-2001 sezonun Brive takımında başlayan Cedric Sabin, 2001-2002 sezonunda yeni adıyla Sırbistan'ın Kızılyıldız 93 takımında oynadı. 2002-2003 sezonunda Fransa'nın Gueugnon takımına transfer olan Cedric Sabin burada 18 maçta 4 gollük bir performans sergiledi. 2003-2004 sezonunda yine Fransa Ligi takımlarından Creteil formasıyla 31 maçta 5 gollük bir grafik çizen SABİN, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında Fransa`da Sedan'da 65 maç oynayıp 12 gol attı. 28 yaşındaki forvet Cedric Sabin, son olarak AL-AHLY takımının formasını giydi. Sabin geçtiğimiz sezon Konyaspor formasını giydi. 6 maçta 1 gol kaydetti.

Bizim Kocaeli

Yerel saat 17.20.. Bir telefon.. Fransa'dan..
İkincisi.. Belçika'dan..
Üçüncüsü.. Hollanda'dan..
Utanmadan bir de Türkiye hattımdan arandım..
Onlara ne yazdı.. Bilmiyorum ama..
Bana yazılanları faturada göreceğim..
Birincisi.. Kasımpaşa'nın Brezilya'lısı.. Frasergio Eurıpedes Ferreıra Bastos'u alıyorsunuz dedi..
Adamın ismini sekiz dakikada yazdım..
İkinci telefon..Allah'tan kısa sürdü.. Konyalı Sabin'e dikkat et dedi..
Üçüncü telefon benim için tam bir kabustu.. Feyenord'un golcüsü sizde..
Telefon kesildi..
Ara babam ara..
Telefon kapalıydı..
Hayda..
Bombaları Başkan Gürkan patlatacaktı..
Bombaları patlatayım mı..
Patlatmamayım mı..
Diye uzun uzun düşündüm..
Varsın elimde patlasın dedim..
Bakalım bombalar nerede patlayacak ?..
Ne olacak..
Bir kez de yanılayım..
Dünyanın sonu mu ?..

Levent Ulusay /Bizim Kocaeli

Hiç yorum yok: