9 Ağustos 2008 Cumartesi

Avusturya Kamp Değerlendirmesi

İlk 11'in 7'si tamam
Kocaelispor'un 24 Temmuz'da start verdiği Viyana kampındaki antrenman ve hazırlık maçlarını titizlikle takip ettim.

Yeşil-Siyahlı futbolcuların kamp karnesini hazırladım. Bakalım yaptığımız değerlendirmeler, ilerleyen günlerde gelişecek olaylarla ne kadar örtüşecek? Bunu hep birlikte göreceğiz. Kocaelisporlu futbolcuları 10 üzerinden değerlendirdim. Kamp süresince gerek antrenman, gerekse hazırlık maçları sonunda 7 ismin ilk 11'in banko ismi olduğunu gözlemledim.

KALECİLER
SERDAR KULBİLGE (9): İpekoğlu'nun yeğeni mi, hala oğlu mu olduğunu bir türlü çözemedim. Çözdüğüm tek şey Kulbilge'nin transferinin ne kadar isabetli olduğu. Antrenman ve hazırlık maçlarında kalitesini her saniye sahada sergiledi. Milli takım yolunda yürümüyor, koşuyor. İlk 11'in ilk ismi.

KILIÇ ASLAN KOPUZ (7): Şampiyonluğun mimarlarından. Kulbilege geldi diye kendini sermiş değil. Performansı geçtiğimiz sezonun kat ve kat üzerinde. Her zaman her şartta kendini görev verilecekmiş gibi hazırlıyor.

METİN EROL (5): Kulbilge ve Kopuz ağabeylerini çok iyi gözlemliyor. Kendini her geçen antrenman geliştiriyor. Şu haliyle, Bank Asya Ligi'nde kendisine güvenilir. Eksikleri yok mu? Elbette var. Hızla gideriyor. Kısacası kale olarak çok şanslıyız.

DEFANS
DJORDJE TUTORİÇ (9): Yabancı transferinde tam isabet. İnanılmaz bir futbol anlayışı var. Nerede duracağını, nerede faul yapacağını çok iyi biliyor. Hava toplarında çok üstün. Korner ve serbest atışlarda çok takımın canını yakar.Kişilikli, antrenmandan kaçmayan ve istenileni veren bir kimliğe sahip. 16'ncı hafta veya 34'ncü hafta sonunda kapımızı çalan çok olur. İlk 11'in ikinci ismi.

UFUK ÇAM( 7): 2007-2008 sezonunda Kartalspor'dan aramıza katıldı ve şampiyonlukta inanılmaz sorumluluk aldı. Kartepe'den sonra Viyana kampı süresince yüreğini sahaya koydu. Her ne kadar teknik heyet Tutoriç'in yerine daha kaliteli bir isim arasa bile, ben olsam kesinlikle kendisini kadroda tutar, sorumluluk veririm. Aklı yapılacak transferlerde.

MUHAMMET ÖZDİN (5): Şampiyon olduğumuz sezon ki performansını unutmak mümkün değil. Kartepe'de olduğu gibi Viyana kampı süresince kendisini ön plana çıkartacak vitrini sağlayamadı. Kimi günde çift antrenmanı çıkaracak vücut yapısına sahip değil, kimisi ise maç adamı diyor. İpekoğlu'nun kendisini fazla düşündüğünü sanmıyorum. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek?

ÖZGÜR BAYER (6): Halen eski günlerini yakalama çabasında. Şu an forma verilecek duruma gelmiş değil. İpekoğlu'nun transferine okey vermesinde bir hayır vardır. Özgür'ü şimdilik bekleyeceğiz.

SERKAN YANIK (8): Her sezon başı yaptığımız seçmelerde böyle futbolcu bulabilsek. Kendisini inanılmaz geliştiriyor. Kondisyon ve fizik gücü olarak harika durumda. Kendisini ilk 11'den kesecek şimdilik bir alternatif yok. İlk 11'in üçüncü ismi.

DUSAN ANDJELKOVIC (8): Kaliteli bir futbolcu. Sol tarafın gerisinde mi, yoksa ileride mi daha faydalı olur onu kestiremiyorum. Şu ana kadar edindiğim intiba Dusan'ın ileride daha faydalı olacağı kanısındayım. İpekoğlu'nun çok iyi analiz yapması gerekiyor, Dusan-Musa Büyük arasında. İlk 11'in dördüncü ismi.

MEHMET ÖZTONGA (4): U-17 Milli Takımın değişmez ismi. Kamp boyunca kendini yeniledi ve geliştirdi. Kulvarı şu an dolu. Bu genç yeteneğimiz lig kadrosunda tutulacağına sürekli maç oynamalı düşüncesindeyim. Körfez Belediyespor bu yeteneği çok rahat kullanabilir.

ORTA SAHA
UMUT KEKİLLİ (5): Bu çocuğa ne oldu? Nerede o bildiğimiz Kekilli, nerede Viyana'da ki Kekilli. Arasında dünyalar kadar fark var.Bu haliyle bırakın ilk 11'i, lig kadrosuna girmesi bile muallakta.

MUSA BÜYÜK (8) : Trabzonspor'da sakatlığı yüzünden zor günler geçiren Musa Büyük, her geçen gün performansıyla daha çok büyüyor. Dusan ile ikiz kardeş olmuş gibi. Duran toplarda daha etkili olması lazım. İlk 11'in beşinci ismi

HAMZA MUTLU (8): Teknik Direktör Engin İpekoğlu'nun, Serkan ile birlikte ikinci prensi. Sinan Sipahi'ye teşekkür ediyorum, Hamza'yı Kocaelispor'a kazandırdığı için. Viyana kampını çok iyi değerlendirdi. İpekoğlu ondan hiçbir zaman vazgeçmez.

SEMAVİ ÖZGÜR (6): "Sarı yeleli" çocuk. Belirsizlikler yüzünden kafası karışmış durumda. Hal böyle olunca da, hazırlık maçlarında o eski görüntüsünü veremiyor. Kendisine güvenim sonsuz. Bize her zaman lazım

PATRİCE NZEKOU (6): Arap atı gibi, dayanıklı ve kuvvetli. Tam bir joker. Agrasifliği bir kenara. Rakibini futboluyla ısırmakla bitiriyor. Tekme yiyecekmiş korkusu yok. Dikkatle takip edilmesi gereken bir isim.

ÖZGÜR ÇETİNER (5): Güleç yüzlü bu isim son günlerde oldukça gergin. Olacak yeni transferlerin kendisini oldukça rahatsız ettiğine inanıyorum. Durumu ne olur şimdilik kestirmek çok zor.

BERKAY SAMANCI (4): Talihsiz sakatlığının ardından hızla iyileşti. Eski gücüne süratle kavuşuyor. Mevcut durumu ile kadroya girmesi çok zor. Ama belki yönetmelik gereği kadroda kalabilir. Sürekli maç oynaması gerekiyor.

SERDAR TOPRAKTEPE (8): Bu nasıl bir insan anlamış değilim. Ne kaptanlar gördüm, salla başını al paranı misali. Bırakın saha dışını, saha içinde ancak bu kadar kaptan olunur. Aman bozulma evlat. İlk 11'in altıncı ismi.

ADEM ÇALIK (7): Elinden geleni ardına koymuyor. Her zaman yazdığım gibi çalmadan çalışıyor, çalmadan futbolunu oynuyor. Teknik patron İpekoğlu'nun ondan vazgeçeceğini sanmıyorum. Merak ettiğim konu ondan nasıl faydalanacağı. Mutlaka kadroda bulunması gereken bir isim.

FORVET
TANER GÜLLERİ (7): 2007-2008 sezonunun gol kralı. İhtiyar, Süper Lig'de iş yapamaz diyenlerin sayısı fazla olmasına rağmen ben kralıma güveniyorum. Yeter ki kendisine o toplar atılsın. Kaptanlığı bırakmasının bana göre başka bir nedeni var. Kişiliği, futbolu ve golleriyle herkesin sevgisini kazanan Taner'in başka düşünceleri olabilir!

NENAD JESTROVİÇ (7): Gol makinemiz iyi çalışıyor. Antrenmanın her saniyesinde var. Ama bu adamı iyi beslememiz gerekiyor. Kanatlardan onu besleyemezsek, Napolyon'un heykeli gibi ceza alanı içinde durur. Etiketi belli. Durduk yerde transfer edilmediğine göre ilk 11'in 7 ismi.

AHMET DURSUN (5): İlk defa bir sezon başı kampını sakatlanmadan tamamlamanın mutluğunu yaşayacakken, Beşiktaş maçı sonrası sinirlerine hakim olamamanın cezasını çekiyor. Durumu şimdilik belirsiz. Affedilirse, takıma katkısı olacak bir isim.

Bizim Kocaeli

Hiç yorum yok: