8 Ağustos 2008 Cuma

Eyvah Kocaeli !

Engin İpekoğlu,"Bize gelen takımlar 'Eyvah' diyecek" dedi.
Bank Asya 1.Lig’de geçen yıl güçlü rakiplerin arasından sıyrılıp ismini Süper Lig’e yazdırdı Kocaelispor... Yeni sezon için de iddialılar. Avusturya kampında, Ahmet Dursun krizi dışında başka bir sorun yaşanmadı. Teknik Direktör Engin İpekoğlu, soruları yanıtlarken, adeta taraftara umut verirken, rakiplere de mesaj yolladı... İşte İpekoğlu’nun sözleri...

Öncelikle transferlerden bahsetmek istiyorum? Yeni oyuncular nasıl bir katkı sağlayacak?
- Yurt içi ve yurt dışından yaptığımız transferlerle güçlü bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum. Özellikle Kızılyıldız’dan aldığımız Jestroviç, Tutoriç ve Andjelkoviç’in takıma büyük katkı sağlayacaklar. Kaleyi de Serdar gibi kaliteli bir isimle güçlendirdik. Diğer transferlerimiz çok iyi. Özellikle lig tecrübesi olan isimleri aldık. Uyum sürecini atlatmaya çalışıyoruz.

Kamp nasıl gidiyor?
- Sezon hazırlıklarına kendi tesislerimizde başlamıştık, sonra Kartepe’de kampa girmiştik. Şimdi ise Avusturya’da mükemmel bir ortamda çalışıyoruz. Oynadığımız hazırlık maçlarında eksiklerimizi ve hatalarımızı görme fırsatı buluyoruz. Buna göre de tedbirler alıyoruz.

Hedefiniz ligde kalmak mı?
- Lige yeni çıkan takımların ilk yıllarında hedefleri hep ligde kalmak olmuştur. Ancak biz daha büyük hedefler için mücadele edeceğiz. İstatistiklere bakıldığında lige çıkan takımların 3’te 2’si küme düşmüş. Biz bu istatistikleri kafamıza takmadan, hedeflerimize gideceğiz.

Hedef ne peki?
- Öncelikle Türkiye Kupası’na düşünüyoruz. Bakıldığında Avrupa’ya gitmek için en kolay yollardan biri olarak burası gözüküyor. Zaten Kocaeli şehri de kupalara alışık. Ligde ise üst sıraları zorlayacak bir ekip yarattığımızı düşünüyorum. Ama mantığımız şu; maç oynanmadan kazanılmaz. Güçlü bile olsak, her rakibi ciddiye alacağız.

Ligi nasıl değerlendiriyorsunuz?
- İlk haftalar zorlu geçecek gibi...Benim kafamdaki uzun vadeli düşünce şu; Kocaelispor markası müthiş bir marka... Sanayaninin kalbi olan bir kentin takımı her yere damga vurmalı. Biz de bunu başarabilecek potansiyele sahibiz. Dediğiniz gibi ilk 4 haftada Gençlerbirliği, Sivas, Kayseri ve Galatasaray gibi güçlü rakiplerle oynayacağız. Ama takımımın bu dört maçı da alabilecek güçte. Tabi futbol şansı da önemli.

Kocaeli için farklı bir sistem düşünüyor musunuz?
- Bursaspor’u çalıştırırken oynattığım futbol çok beğenilmişti. Şimdi sıra Kocaelispor’da. Futbolu güzel oynamalıyız ve sonuca gitmeliyiz. Taraftardan ilk maçtan itibaren bize güvenmelerini istiyorum. Bank Asya’da bizleri destekleyen taraftarımız Süper Lig’de de olmalı. Ben lige iyi bir giriş yapacağımızı biliyorum. Hatta bize gelen takımlar ‘Eyvah’ diyecek.

Fanatik/M.Ali SABUNCU

Hiç yorum yok: