2 Temmuz 2009 Perşembe

KBB vs. KEV


Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı Taşınmaz Mallar Şube Müdürlüğü tarafından Kocaelispor Kulübü’ne gönderilen 17.06.2009 tarihli yazı...

Sayı: M.41.0.KBB.0.15.02.936.03/1402-4705-28579
Konu: K.E.V Spor Tesisleri

“İlimiz, Derince İlçesi, Sopalı Çiftliği’nde bulunan ve mülkiyeti KEV’e ait olan 1794 parsel nolu taşınmaz üzerinde bulunan spor tesisleri, Büyükşehir Belediyemizce adı geçen vakıftan kiralanmıştır.

Belediyemiz tarafından kiralanan ancak spor kulübünüzce kullanılan spor tesisleri hakkında, KEV ile Belediyemiz mahkemelik olmuş ve tarafınızdan kullanıldığı için vakfa boş olarak teslime edilmeyen tesislerin kira bedelleri için icra takibi başlamıştır.

2008 yılı içersinde Dairemizi teftiş eden Sayıştay Uzman Denetçisi Mesut Ulugöz tarafında düzenlenen teftiş raporunda, Mahkeme kararları ve icra takibine istinaden, bir kısmı ana para, bir kısmı gecikme faizi, yargılama giderleri vs. olmak üzere, adı geçen vakfa ödenen kira bedelleri hakkında Dairemiz çalışanlarına kişi borcu olarak zimmet çıkarılmış olup, kiralama devam ettiği sürece, bu zimmetler devamlı olarak çalışanlara yansıyacaktır. Bu da çalışanların maddi ve manevi kayıplara uğramasına sebep olacaktır.

Çalışanlarımızın zimmet ve kişi borcu dolayısıyla yıpranmaması ve daha verimli çalışmaları için, ayrıca Belediyemizin ilgili parsel üzerindeki spor tesislerine ihtiyacı kalmadığından, yukarıda belirtilen Sayıştay Teftiş Raporuna konu olan söz konusu kiralama işleminin bir an önce sonlandırılması, Belediyemiz menfaatine uygun olacaktır.

Bu nedenle, kulübünüz tarafından kullanılan spor tesislerinin mülkiyet sahibi olan Kocaeli Eğitim Vakfı’na teslim edilmesine esas olmak üzere, boş olarak Belediyemize teslim edilmesini önemle rica ederim.. Mustafa SOYDABAŞ Genel Sekreter Yardımcısı..”

Hiç yorum yok: