6 Eylül 2008 Cumartesi

Dayakçı polislere soruşturma !!!


Körfez Belediye-Gebze maçında Körfez Belediye amigosu İsmail Turguttaş'ı tartaklayan ve tüm Türkiye'de yankı uyandıran olay için, Kocaeli Valiliği dayakçı polislere soruşturma başlattı.

Soruşturma başlatıldı
Geçtiğimiz hafta Alparslan Türkeş Stadı'nda oynanan Körfez Belediye-Gebzespor maçının başında çıkan olaylar, tüm Türkiye'de yankı uyandırmıştı. Körfez Belediyespor amigosu İsmail Turguttaş'ın, Gebzeli dost taraftarlarla centilmenlik gösterisi yapmak için girdiği saha içinde 5-6 çevik kuvvet mensubu tarafından darp edilmesiyle, Kocaeli Valiliği soruşturma başlattı. Valilik, olay ve basında yer alan görüntülerde, kastı aşan ve orantısız güç kullanan polislere, adli ve idari yönden soruşturma açıldığını kamuoyuna duyurdu. Kocaeli Valiliği, olay içerisinde bulunan polislere açacağı soruşturma ile tüm Türkiye'de yankı uyandıran ve ulusal basında geniş yer bulan bu olayın iç yüzünü aydınlatacak.

Kocaeli Valiliği'nin açıklaması
31.08.2008 Pazar günü saat:17.00 'de İlimiz Körfez İlçesi Alparslan Türkeş Stadyumunda oynanan Körfez Belediyespor- Gebzespor 2. Lig futbol müsabakası öncesi yaşanan, yazılı ve görsel basında yer alan olayla ilgili olarak, müsabakanın başlamasına 30 dakika ve 15 dakika kala TFF tarafından gönderilen uyarı anonsuyla ilgili metnin okunarak sahanın boşaltılması hususunda uyarı yapılmasına rağmen amigo olarak bilinen İ.T. isimli şahsın saha içerisinde bulunmaya devam ederek rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribüne yönelmesi üzerine saha içerisinde görevli Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeli tarafından saha dışına çıkarılması sırasında fiili ve sözlü mukavemette bulunmasına karşı zor kullanılmak suretiyle saha içerisinden dışarıya çıkartıldığı tespit edilmiştir. Olay ve basında yer alan görüntülerdeki kastı aşan ve orantısız güç kullanımı ile ilgili hususlarda Adli ve İdari yönden soruşturma başlanmıştır.

Hiç yorum yok: