10 Ağustos 2009 Pazartesi

Futbol Filmleri ve Belgeselleri

Green Street Hooligans (2005)
http://www.sinemalar.com/film/1196/Yesil-Sokak-Holiganlari/

Amerikanın en iyi okulundan bir yanlış anlaşılma yüzünden atılan mat İngiltere ye ablasının yanına gider. Ama orda karşılaştığı yepyeni arkadaşları ona dünya da hiç bir okulun öğretemeyeceği bir şeyi öğrettiler. Gerçek dövüşün ne olduğunu.

Green Street Hooligans 2 (2009)
http://www.sinemalar.com/film/32157/Green-Street-2/

Cass (2008)
http://www.sinemalar.com/film/26307/Cass/

Tribün grupları konusunda biraz da olsa araştırma yapmış olanlar Cass Pennant ismini anımsayacaklardır.

Holiganlık ve şiddet suçlarıyla 3 yılı hapiste geçirmiş olan Pennant'ın hayatıyla ilgili, yine Pennant'ın kaleminden çıkmış bir film CASS. Çocukluk yıllarından başlayarak bir gencin, bastırılmış duyguları yanında maruz kaldıkları nedeniyle, geçirdiği dönüşümler üstüne, futbol ve tribün bağlamında olayların ve yansımalarının da döşenmiş olduğu ve alınması gereken fazlaca dersin bulunduğu gerçek bir öykü.

Nick Love'ın Football Factory adlı filminde, polis rolüyle, karşımıza beyaz perdede de çıkan Pennant; Westham United'ın tribün grupları tarihinde, akılda kalıcı bir yer edinmiş ve hatta meşhur Green Street Hooligans adlı filme de konu olmuş Inter City Firm'ün, 70-80 dönemlerinde en ön saflarda yer alan kişiliklerinden birisi.

Goal (2005)
http://www.sinemalar.com/film/1688/Gol/

Futbol tutkusuyla yanıp tutuşan bir gencin dramı üzerine kurulan film için başrol oyuncusu Kuno Becker şöyle diyor: Futboldan hoşlanmıyorsanız bile bunun bir önemi yok. Sonuçta bu filmi seveceksiniz.Çünkü evrensel duyguları anlatan bir öyküsü var.

Goal 2 (2007)
http://www.sinemalar.com/film/342/Gol-2/

Newcastle United futbol klübünde deneyim kazandıktan sonra, Santiago Munez (Becker) Real Madrid'e transferi ile David Beckham, Zinedine Zidane ve Ronaldo gibi efsane futbolcular ile aynı sahada top koşturma şansı kazanır.

Goal 3 (2009)
http://www.sinemalar.com/film/2933/Gol-3/

The Football Factory (2004)
http://www.sinemalar.com/film/3480/Futbol-AS/

John King’in kitabından uyarlanan film, İngiltere’de ve aslında dünyanın pek çok ülkesinde futbolla iç içe geçen şiddet ve erkek kültürü üzerine çarpıcı bir yapım. Hafta sonları seks, bira, uyuşturucu ve bunların yetmediği noktalarda birilerini dövmek için yaşayan 20’li yaşlardaki Tommy’nin çevresinde gelişen film, neredeyse belgesel tadında bir gerçeklikle hikayesini perdeye taşıyor.

Hayta: Göztepe-Karşıyaka
Büyük emek harcanarak yapılmış , Karşıyaka – Göztepe rekabetini bütün çıplaklığı ile gözler önüne sunan HAYTA belgeseli...

İzlemek için: http://www.uniksk.com/v2/ksk-video/hayta-belgeseli/

Purely Belter (2000)
http://www.sinemalar.com/film/4571/Daha-Iyisi-Can-Sagligi/

Film 15 ve 17 yaşlarındaki iki Newcastle United taraftarının sezonluk bilet almak için para biriktirmeleri sırasında başlarından geçen hikayeleri anlatıyor. Sezonluk biletin ne demek olduğunu bilen futbol fanatiklerinin oldukça eğleneceği filmde yukarıda bahsettiğimiz üzere Alan Shearer da bir sahnede şöyle bir görünüyor. Fanatizm üzerine yukarıda bahsettiğimiz iki filmin aksine Purely Better iki kafadarın amaçlarına ulaşmaları üzerine mutlu sonla kapanıyor.

Hiç yorum yok: